כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/12/2011 | 23:17 | מאת: אורית

שלום איילת, בבדיקת דם שביצעתי לאחרונה נמצאה רמת כולסטרול כללית גבוהה 244 מ"ג: 130.4=HDL=100.4, NON HDL=143, LDL . אציין שמבנה גופי רזה, בת 23, ואני כמעט ולא אוכלת בשר, עוף וביצים. עוד אומר כי אני מניקה תאומים שנולדו לי לפני 3 חודשים וחצי. האם צריך לדאוג מרמה גבוהה כזו של כולסטרול? או שהכולסטרול הטוב יגן על הרע כמו שאומרים.. רמת הטריגליצרידים בדם תקינה-65 מ"ג. אשמח לתשובה, תודה רבה והמשך שבוע נפלא.

12/12/2011 | 23:21 | מאת: אורית

הערכים התבלגנו לי בהודעה הקודמת. כולסטרול טוב= 100.4 כולסטרול רע= 130.4 non hdl = 143 סה"כ כולסטרול=244

13/12/2011 | 09:31 | מאת:

אורית שלום רב, הכולסטרול הכללי שלך גבוה משום שהכולסטרול הטוב שלך גבוה. הכולסטרול הכללי מחושב כך: HDL+LDL+1/5*TRIG היחס בין הכולסטרול הטוב לכולסטרול הרע מצויין אצלך. כמו כן הכולסטרול הרע שלך בתחום הנורמה. אין לך ממה לחשוש. מזל טוב ובריאות שלמה, עדי ישראל