אומגה 3 צימחית

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

11/11/2011 | 07:31 | מאת: ערן

האם אומגה צימחית עדיפה על אומגה מהדגים היות וזאת מהדגים יש בתוכה מתכות שהצטברו מהים ולמרות שאלה לא כמויות גדולות העובדה שלוקחים את האומגה בתדירות גבוהה המתכות יכולות להזיק וזאת בניגוד לאומגה 3 מהמומח

13/11/2011 | 11:12 | מאת:

שלום רב, אומגה 3 מהצומח מספקת חומצת שומן אומגה 3 מסוג אלפא לינולנית –ALA. שמן דגים מספק אומגה 3 מסוג EPA ו-DHA. ALA- שזו, כאמור, אומגה 3 ממקור צמחי חייבת לעבור המרה בגוף לצורות האחרות- EPA ו-DHA, אותן אנו מקבלים ישירות מצריכת שמן הדגים. כך שצריכת אומגה 3 דווקא משמן דגים היא יעילה יותר. אומגה 3 משמן הדגים (לפחות של החברות איתן אני עובדת) נקי ממתכות כבדות, כספית, PCB ודיוקסין שמן הדגים מיוצר מדגים קטנים כמו סרדינים ואנשובי. היות ואורך החיים של דגים קטנים נמוך יותר וגופם קטן יותר , הם מכילים פחות רעלנים ומתכות כבדות. בנוסף את הדגים לוקחים מאזורים הידועים כנקיים יותר כמו חופי צ'ילה,אקוודור, ארגנטינה ודרום האוקיינוס האטלנטי והים הפסיפי. כך שלדעתי שימוש בשמן דגים עדיף יותר לגוף.אך זה לא מבטל את היעילות של אומגה 3 צמחית אף היא לגוף. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

13/11/2011 | 15:53 | מאת: ערן

תודה על תשובתך ברשותך יש לי עוד 2 שאלות: 1.בן אדם בריא שיש לו קצת כולסטרול גבוה ולא אוכל כמעט דגים האם צריך לצרוך אומגה 3 מהחי דרך תוסף תזונה ואם כן על איזה חברות את ממליצה? 2.באם רוצים לצרוך אומגה מהחי ישר דרך דגים על איזה דגים את ממליצה תוך שימת דגש על דגים מבריכה ששם אין הרבה רעלים כמו מהים?

17/11/2011 | 10:05 | מאת: מרווין

12/12/2011 | 14:56 | מאת: סיון

ראוי שתדעי ותאמרי זאתלאנשים, כי יותר ממכירות חשובה הבריאות של אנשים! יש כיום תביעות ענק בעולם על חברות התרופות ותוספי המזון על כך שמשקרים לאנשים בטענה על מוצריהם מדגי ים שהם ללא מתכות כבדות או חומרים רעילים נוספים -מסרטנים ובעלי השפעה על מערכת העצבים כמו BPA ועוד. לא מומלץ בשום פנים ואופן לצרוך יומיומית דגי ים!!!