כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

10/11/2011 | 16:57 | מאת: שני

שלום רב! אני בת 31 כבר מזה כמה שנים יש לי כולסטרול גבוה. גם להוריי יש. בתוצאות האחרונות בבדיקת דם: כולסטרול כללי- 279.6 רע-180.5 טוב. 81 אני בחורה רזה שעושה ספורט. ילדתי לפני 8 חודשים אז לא התאמנתי מאז. לרוב אני לא אוכלת מטוגן, מאפים, ממתקים. משתדלת לשמור ובכל זאת ערכי הכולסטרול תמיד גבוהים. ברצוני לדעת: האם הערכים מאוד גבוהים? מה עליי לעשות על מנת להורידם? האם העובדה שזה תורשתי אינה מאפשרת להוריד את הערכים גם עם דיאטה וספורט? בנוסף בבדיקת דם ערכיTSH יצאו 7.96. האם יש לכך השפעה על ערכי הכולסטרול הגבוהים שלי? תודה רבה על כל התשובות

13/11/2011 | 10:46 | מאת:

שלום רב, הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130( אצלך 180.5) הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-40 , מומלץ מעל 60 (אצלך 81) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150(אצלך, על פי חישוב, 90.5) , כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 אצלך ( 279.6). גם היחסים בין ערכי הכולסטרול חשובים. היחס בין הכולסטרול הכללי לטוב צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 3.45) ואת היחס בין הרע לטוב שצריך להיות נמוך מ 3 (אצלך 2.22). כך שהיחסים אמנם תקינים ורמת הכולסטרול הטוב שלך, HDL, טובה מאוד (ככל שגבוה יותר כך טוב יותר). אולם ערך הכולסטרול הרע , LDL, גבוה וכן הכולסטרול הכללי גבוה. מכיוון שציינת שיש גורם תורשתי לכולסטרול הגבוה, יכול להיווצר מצב שדיאטה וספורט לא יספיקו כדי לאזן את הכולסטרול. אך זה לא אומר שאינך צריכה להמשיך להקפיד על תזונה נכונה ולחזור לעשות פעילות גופנית סדירה. את יכולה גם להיעזר בתוספי תזונה המסייעים להורדת כולסטרול. על מנת לדעת אם את סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, ערך ה-TSH אינו מספיק, צריך גם לראות מה הערכים של T4 ו-T3. אמנם ערך ה-TSH שלך אכן מעל הנורמה מה שעלול להעיד על תת פעילות בלוטת התריס, אך בתת פעילות ערך ה-T4 צריך להיות נמוך מהנורמה וערך ה-T3 צריך להיות גם הוא נמוך מהנורמה. תת פעילות של בלוטת התריס יכולה להיות מאופיינת בעלייה של רמות הכולסטרול בדם אך זו תופעה נדירה יחסית. לקריאה נוספת על טיפול בכולסטרול בעזרת תוספי תזונה: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=303 אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל, סולגאר-סופהרב