אצטיל ל-קרנטין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

29/10/2011 | 14:06 | מאת: מרי

שלום, אני רוצה לדעת אם אצטיל ל-קרנטין טוב לדיאטות ולפעילות גופנית כמו ל-קרנטין. והאם יש בעיה בלקיחה שלו כאשר משתמשים בכדורי אלטרוקסין.

30/10/2011 | 16:54 | מאת:

ל-קרניטין היא רכיב תזונה הדרוש על מנת לזרז הפיכת חומצות שומן לאנרגיה. אצטיל ל-קרניטין הוא נגזרת של ל-קרניטין ותפקודו העיקרי הוא בשמירה על בריאות המוח. ניתן להשתמש בו גם במטרה לשפר את הפקת האנרגיה מחומצות השומן ולסיוע בהפחתה במשקל על אף של-קרניטין עדיפה לשימוש עבור מטרה זו. בכל מקרה נטילת ל-קרניטין אינה מומלצת לסובלים מתת פעילות בלוטת התריס בין אם מטופלים ובין אם לא. ל-קרניטין מפחית את פעילותם של הורמוני בלוטת התריס ברקמות שונות ולכן ניתן לטפל איתו ביתר פעילות של בלוטת התריס אך הוא אינו מומלץ לתת פעילות בלוטת התריס. כנ"ל לגבי אצטיל-ל-קרניטין. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל