מוצרי חלב וכולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/10/2011 | 17:12 | מאת: אלינה

שלום אני בת 17 ובבדיקת דם האחרונה שעשיתי גילו שיש לי רמה גדולה של כולסטרול בגוף . עכשיו שמעתי שלמי שיש את זה צריך להימנע ממוצרי חלב זה נכון ?

18/10/2011 | 09:53 | מאת:

אלינה שלום רב, אין מניעה לאכול מוצרי חלב. אך חשוב להימנע ממוצרי חלב שמכילים אחוזים גבוהים של שומן כמו גבינות שמנות, גבינה צהובה, חמאה וכדומה. חשוב לבדוק מה גורם לכולסטרול הגבוה. האם את נוטלת גלולות למניעת הריון? משום שאלו יכולות להביא לעלייה בכולסטרול. חשוב לשמור על תזונה נכונה, עשירה בסיבים תזונתיים, אומגה 3 וירקות טריים. יש להימנע ממזונות עשירים בשומן וכולסטרול כמו בשר אדום, איברים פנימיים, מאפים, מטוגנים, חטיפים וממתקים. השתדלי לעסוק בפעילות גופנית לפחות 3 פעמים בשבוע. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל סולגאר-סופהרב