תרופות להורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/12/2008 | 11:22 | מאת: בני

אניי צריך לקחת תרופות להורדת כולסטרול, אבל הן ממש עושות לי לא טוב. סימבקור עשה לי כאבי שרירים ולסכול עשה לי מיגרנות. האם יש משהו אחר שניתן לקחת?

31/12/2008 | 14:57 | מאת:

בני שלום, התופעות של כאבי השרירים מהם אתה סובל אלו הן תופעות לוואי מוכרות הנגרמות כתוצאה מנטילת תרופות להורדת כולסטרול. לא ידוע מדוע נגרמות תופעות אלו, אבל מחקרים הוכיחו כי נטילה יומיומית של קואנזים Q10 עוזרת להקלה על התופעות כבר לאחר מספר שבועות בודדים. תופעת לוואי נוספת של הסטטינים היא עיכוב בייצורו של קואנזים Q10 בגוף מצב הגורם לירידה ברמותיו. Q10 הוא אחד הרכיבים החשובים ביותר לשמירה ולחיזוק של שריר הלב ולכן יש לשמור על רמותיו התקינות בדם. על מנת לשמור על בריאות הלב ולהפחית את כאבי השרירים אני ממליצה לך להתחיל ליטול קואנזים Q10 במינון של 60 מ"ג (softgel), כמוסה ביום לאחר הארוחה. (יש להרחיק שעתיים מנטילת תרופות). מינון גבוה יותר תלוי בתרופות שאתה נוטל. לגבי הורדת כולסטרול - ישנם תוספי תזונה רבים העוזרים לבעיה זו. על מנת שאוכל להמליץ על תוספי התזונה המתאימים ביותר עבורך אני צריכה לדעת יותר פרטים: האם כעת אתה נוטל סימבקור/ לסכול?, האם אתה נוטל תרופות נוספות? ומה הן רמות הכולסטרול שלך? בכל הקשור להמשך הטיפול התרופתי עליך להיוועץ עם הרופא המטפל בך. למידע נוסף על קואנזים Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=817 לכתבה בנושא כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 המשך יום נפלא והרבה בריאות, הדר