תוספי תזונה וחשש לפגיעה בכבד או בקיבה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

23/09/2011 | 11:41 | מאת: אורחת

לאחרונה התחלתי להשתמש בהרבה תוספי תזונה.(אומגה, קיו10 מגנזיום וכו') השאלה שלי היא האם קיים חשש לפגיעה בכבד או בקיבה מלקיחה של תוספים כמו החשש שקיים בלקיחת כדורים נגד כאבים כמו אקמול ונורופן. האם אפשר לקחת תוספים ללא הגבלה???

25/09/2011 | 10:51 | מאת:

שלום , אין חשש בנטילת תוספי תזונה לתקופות ממושכות מבחינת נזק לכבד ולקיבה. יחד עם זאת יש להביא בחשבון מספר פרמטרים כגון מחלות, סוג התוסף, מינון התוסף, נטילת תרופות מרשם קבועות וכיוב'. רצוי לוודא שאין התנגשות בין התוספים הנלקחים לתרופות המרשם וזאת מאחר וישנם תוספים העלולים להגביר את ההשפעה של תרופות מסוימות והפוך- כאלו העלולים לשבש או לנטרל את השפעתן של התרופות. יש לציין כי ישנם תוספים שיש לקחת על סמך תוצאות בדיקות דם לחוסר, למשל: B12 , ברזל וכיוב' כדאי להעדיף תוספים מחברות מוכרות וותיקות, שתהליכי הייצור שלהן עוברים ביקורת איכות קפדנית, כמו כן מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי מתאים. מסיבה זו אני ממליצה לך לפנות לקו ההדרכה של סולגאר בטלפון 1-800-350-333 ימים א'-ה' בין השעות 8:30-17:30 . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש