אומגה 3 DHA

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

06/09/2011 | 14:35 | מאת: שי

שלום רב, אישתי צורכת אומגה 3 950 של סולגר; מוקדם יותר הבוקר הומלץ לי כי ישנו ויטמין טוב יותר של חברת AXOM3, למעט העובדה שהוא עולה כמעט כפול, האם באת הוא טוב יותר? תודה רבה

07/09/2011 | 14:31 | מאת:

שי שלום , אין לי ניסיון טיפולי עם המוצר AXOM3 . ממה שידוע לי המוצר מכיל מינון מוגבר של חומצת השומן DHA לעומת ה- EPA הדעה לגביי אומגה 3 משתנה בהתאם למחקרים מעודכנים ודעות משתנות. ישנם מחקרים רבים ומעודכנים שבגינם צצות דעות כאלה ואחרות. תוסף של אומגה 3 מכיל בד"כ את שתי חומצות השומן DHA ו EPA. בצורה טבעית כמות ה-EPA גבוהה מכמות ה-DHA. אחוז ניכר ממשקל המוח עשוי מחומצת שומן אומגה 3 מסוג DHA . ה- DHA היא חומצת שומן ממנה עשויה מעטפת המיאלין של העצבים ולכן היא חשובה לפעילות תקינה של המוח. לעומתה חומצת השומן EPA אחראית לפעילות קרדיו וסקולרית תקינה ,פעילות תקינה של מערכת החיסון ועוד השפעות כגון הפחתת הסיכוי לדיכאון. יש לזכור כי באופן טבעי שתי חומצות השומן הללו מגיעות יחדיו ופועלות באופן סינרגטי ולכן שתיהן חשובות . אומגה 3 "950" הוא המוצר החזק ביותר מסדרת אומגה 3 מתוך מגוון המוצרים של סולגאר. כל כמוסה מכילה מינון מועשר במיוחד( 542 מ"ג – EPA ו- 408 מ"ג –DHA) . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש

12/09/2011 | 00:31 | מאת: יוסף

אני נוטל תרופה לדילול דם פלאויקס אחת של 75 מ"ג פעם ביום. היות ושמעתי שרופאים לא ממליצים לקחת אומגה 3 ממקור דגים היות וה-DHA מדלל את הדם ויש סיכון לדימום במח.האם במקרה זה עדיף לצרוך אומגה 3 ממקור צימחי שקיים בו ALA שמסנתז את ה-DHA בהתאם לכמות שהגוף צריך ואז אין דימום. שאלתי האם נכון הדבר לעשותו במקרה זה.