אלטרוקסין ותוסף אצות של סולגאר

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

04/09/2011 | 23:44 | מאת: הילדה

אני מטופלת בכדורי אלטרוקסין ונמצאת בטווח הנורמלי של הסקלה בבדיקות הדם לערכים של בלוטת התריס. (בנורמלי אבל לא באמצע אלא בשליש התחתון) מכיוון שאני סובלת מעיפות מוגברת אני מעונינת להעלות את הרמה. האם לקחיחת תוסף של אצות יכול לעזור לי?

05/09/2011 | 15:22 | מאת: איילת בש

הילדה שלום , לאנשים אשר נוטלים אלטרוקסין אני לא ממליצה ליטול אצות ים מכיוון שאלו עשירות ביוד . שילוב של השניים עלול להוביל לעודף פעילות של הורמוני בלוטת התריס . על מנת שאוכל להמליץ לך על תוספים לבעיית העייפות אנא רשמי לי את גילך, האם את נוטלת תרופות מרשם נוספות והאם בדיקות הדם האחרונות שלך תקינות . בברכה , איילת בש

08/09/2011 | 00:00 | מאת: הילדה

בדיקות הדם הן מלפני כמה חודשים והן היו תקינות מכיוון שגם הברזל וגם ויטמין B12 היו בטווח הנורמלי אבל נמוך (B12 היה 356 וברזל היה 66) לקחתי על דעת עצמי תוספים של סולגאר . (את הB12 עדיין לא סיימתי) בקשר לאצות אני יותר חוששת. ייתכן גם ואני טועה ה-TSH שלי הוא 1.49 ואילו הT4 - הוא דווקא באמצע 16.46 (T3 לא נעשה לי). ואולי בכלל ככל שהערך נמוך יותר זה אומר שהפעילות גבוהה יותר??? בכל מקרה אני בגיל המעבר ושאר הבדיקות תקינות ולא רלוונטיות לעיפות הנוראית וגם אין לה קשר לשעות השינה שלי.