אומגה 3

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/08/2011 | 10:28 | מאת: אבי

שלום לכולם אני מבין שיש להשתמש באומגה 3 עם מרכיב של DHA גבוה ביחס של 1:8 מאשר המרכיב EPA האם אני צודק ???. אני מחפש לקנות אומגה 3 עם מרכיב DHA גבוה ולא מוצא, האם אתם יכולים לומר לי איפוא יש ???? תודה למפרע ויום טוב

16/08/2011 | 14:40 | מאת:

אבי שלום , הדעה לגביי אומגה 3 משתנה בהתאם למחקרים מעודכנים ודעות משתנות. ישנם מחקרים רבים ומעודכנים שבגינם צצות דעות כאלה ואחרות. תוסף של אומגה 3 מכיל בד"כ את שתי חומצות השומן DHA ו EPA. בצורה טבעית כמות ה-EPA גבוהה מכמות ה-DHA. אחוז ניכר ממשקל המוח עשוי מחומצת שומן אומגה 3 מסוג DHA . ה- DHA היא חומצת שומן ממנה עשויה מעטפת המיאלין של העצבים ולכן היא חשובה לפעילות תקינה של המוח (ראה את תשובתי הקודמת). לעומתה חומצת השומן EPA אחראית לפעילות קרדיו וסקולרית תקינה ,פעילות תקינה של מערכת החיסון ועוד השפעות כגון הפחתת הסיכוי לדיכאון. יש לזכור כי באופן טבעי שתי חומצות השומן הללו מגיעות יחדיו ופועלות באופן סינרגטי ולכן שתיהן חשובות . בברכה , איילת בש