Q10 ותרופת אספירין.

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/07/2011 | 17:38 | מאת: אתי שטוסר

שלום איילת. האם כלוקחים תרופת אספירין לדלול דם, ניתן להשתמש בתוסף תזונה Q10? שאלה נוספת מתי כדאי לצרוך במשך היום Q10 ? והאם יש התויות נגד לתוסף? . תודה רבה אתי.

03/07/2011 | 12:12 | מאת:

אתי שלום , אין בעיה ליטול קו אנזים Q10 בזמן שנוטלים אספירין . ההגבלה היחידה בצריכת ה Q10 היא עבור אנשים הנוטלים קומדין או פלאוויקס. אלו יכולים ליטול עד 100 מ"ג של Q10 ביום בלבד כיוון שבספרות המקצועית קיים דיווח בודד המתאר מקרה של ירידת אפקטיביות של קומדין על רקע שימוש בקואנזים Q10. אולם במחקר ארוך טווח במטופלים עם קומדין לא נמצאה השפעה של מתן Q10 על הפרמטרים של קרישת הדם. כמו כן אנשים אשר סובלים מהפרעות קצב יש להתייעץ עם הרופא . מומלץ ליטול Q10 בשעות היום( בוקר/צהריים) ולא הלילה משום שיש לו אפקט מעורר. כמו כן ,עלייך להפריד שעתיים בין נטילת ה- Q10 מתרופות מרשם כדוגמת האספרין . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .

03/07/2011 | 14:34 | מאת: אתי שטוסר

שלום איילת תודה רבה על תגובתך המהירה.בהצלחה אתי.