שאלה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/06/2011 | 18:38 | מאת: שי

שלום! אני בן 39.5, מצב בריאותי תקין. לא אוכל הרבה ביצים, אולי 2 ביצים בשבוע. האם יש הבדל, מבחינה בריאותית, אם אכלתי 3 ביצים בשבוע, כל אחת ביום אחר, לעומת אכילת 3 ביצים ביום אחד כלשהוא במהלך השבוע כאשר בשאר הימים לא אכלתי ביצים כלל? האם אכילת 3 ביצים בבת אחת היא לא בריאה ואולי עלולה לגרום לבעיה בריאותית כלשהיא? תודה.

19/06/2011 | 12:15 | מאת:

שי שלום , אין הבדל בין אם אתה אוכל 3 ביצים בשבוע או 3 ביצים אחת אחרי השנייה . אכילת 3 ביצים אחת אחרי השנייה אינה גורמת לנזק בריאותי אצל אדם בריא . צריכה של עד 5 ביצים בשבוע בטוחה לאוכלוסייה בריאה. מחקרים הוכיחו כי לצריכת ביצים יש השפעה מועטה על רמות הכולסטרול, בעוד שלצריכה של שומן רווי ושומן טראנס יש השפעה משמעותית על רמות הכולסטרול . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש