כולסטרול גבוה וטיפול טבעי

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/06/2011 | 18:45 | מאת: חלי

שלום איילת, בעלי עבר בדיקות דם עכשיו וגילו לו ערכים גבוהים של כולסטרול והוא לא מעוניין לקחת כדורים. בררתי קצת ומצאתי שם של תוסף תזונה שנקרא בטא 1,3 גלוקן של סולגאר שעוזר להוריד כולסטרול ולאזן אותו. מה את אומרת עליו.. המלצתך. תודה

14/06/2011 | 12:01 | מאת:

חלי שלום , בטא- 1,3-גלוקן- הנו סיב טבעי מסיס במים, המופק משמרי בירה (Saccharomyce cerevisiae) שעברו תהליך סטנדרטיזציה והפכו לתמצית תקנית רבת עוצמה. סיבים צמיגיים כמו בטא גלוקן גורמים להפרשות חומצות מרה ולמניעת ספיגה מחודשת של כולסטרול ולפיכך מפחיתים את הכולסטרול הכללי בגוף. מחקרים מצאו כי תוספת של בטא 1,3 גלוקן לאנשים בעלי עודף משקל הסובלים מרמות גבוהות של כולסטרול בדם, הביאה לירידה משמעותית בכולסטרול הכללי ולעלייה ברמות ה-HDL (כולסטרול טוב) לאחר ארבעה שבועות בלבד. ה- FDA (מינהל התרופות והמזון האמריקני) מתווה את הבטא 1,3גלוקן לשמירה על בריאות הלב. מספר מחקרים מאשרים את השפעתו של בטא 1,3 גלוקן על שיפור בתפקוד הלב. אי לכך אישר ה-FDA לסמן על גבי מוצרי התזונה המכילים רכיב זה במינון טיפולי את ההתוויה "לבריאות הלב" (Fed Regist. 2003;68:44207-44209, Kelly s, Cochrane Database Syst Rev 200718;(2):CD005051) . הנחיות: 1–3 טבליות ביום, עם הארוחות. (לאנשים הנוטלים סטרואידים לא מומלץ ליטול את הבטא , 1,3 גלוקן ) . אני בהחלט ממליצה לו ליטול תוסף זה אך יחד עם זאת יש לשמור על תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה . כמו כן ישנם אנשים שלהם רמות כולסטרול גבוהות ואז אני אמליץ לשלב מספר תוספים . לקריאה נוספת על תוספי תזונה להורדת כולסטרול : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש