שאלה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

06/06/2011 | 22:15 | מאת: שאול

שלום רב! אלו מזונות ומשקאות טוב לצרוך למי שיש לו חוסר בויטמין D?. תודה.

07/06/2011 | 08:44 | מאת: שאול

האם חוסר בויטמין D (יצאה לי בבדיקת הדם תוצאה של 12ng/ml) עלול לגרום לבעיה כלשהיא באיכות הזרע? ואם כן, כיצד מטפלים בכך? אני עומד לפני טיפולי הפריה חוץ גופית ולכן חשוב לי לדעת. תודה מראש.

09/06/2011 | 09:57 | מאת:

שאול שלום , ויטמין D3 מצוי במזון כמו ביצים, שומן חיות ובעיקר בדגים. אך גם תזונה עשירה במזונות אלו ואף במזונות המעושרים בויטמין D , אינה מספקת לצריכה היומית המומלצת לוויטמין זה. ויטמין D אינו קשור לאיכות הזרע . מעבר לחשיבותו בשמירה על מסת עצם תקינה נמצא כי ויטמין D חיוני במחלות רבות נוספות כגון : סרטן,חיזוק מערכת חיסון, עייפות ודיכאון , מחלות אוטואימוניות, לחץ דם . כמו כן יש לו חשיבות רבה בתקופת ההיריון והתפתחות העובר והילוד . בשל רמת ה- ויטמין D הנמוכה שלך אני ממליצה לך לצרוך בין 2-3 טיפות של ויטמין D 1000 יחב"ל . לקריאה על ויטמין D 1000 יחב"ל טיפות : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=303 על מנת לשפר את איכות הזרע אני ממליצה לך על שני המוצרים הבאים : אבץ פיקולינאט - ידוע כי הזרע מכיל ריכוז גבוה של אבץ. האבץ חיוני גם לייצור תאי זרע וליכולתם לנוע, ולכן הוא משפיע במידה רבה על פוריות הגבר. בגברים לא פוריים, בעלי ספירת זרע נמוכה, נמצאות לא פעם רמות נמוכות של אבץ. הנחיות: טבלית אחת ביום, לפני השינה. לקריאה על אבץ פיקולינט: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=237&sng=1 ל- ארגינין 1000 מ"ג - חומצת האמינו ל-ארגינין דרושה לגוף לצורך היווצרות הזרע. כמו כן, בנוזל הזרע ובזרע עצמו יש כמות גדולה של ל-ארגינין ומכאן חשיבותו הרבה בפריון הגבר; הוא מהווה חומר מוצא ליצירת Putrescine ,Spermidine ו- Spermine – רכיבים החיוניים לתנועתיות הזרע. ל-ארגינין עשויה לסייע הן בשמירת תנועתיות הזרע והן בשמירה על ספירת זרע תקינה. הנחיות: 1-2 כמוסות ביום, על קיבה ריקה. לקריאה על ל- ארגינין : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=562 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת הש