כולסטרול בצבא

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/04/2011 | 23:21 | מאת: ניצן

אהלן, אני בת 19, גובה:170 משקל:67 אני משרתת בצבא, ולאחרונה גילו לי רמות כולסטרול מאוד גבוהות: Cholesterol 289.4 HDL 66.28 VLDL 19.7 Triglycerides 98.5 LDL 203.42 Non HDL Cholesterol 223.12 בצבא היכולת להתמודד עם בעיות רפואיות היא מינורית ואני מפחדת שפשוט ידחפו לי כדורים. לפני שנה עסקתי בספורט באופן קבוע ומקצועי, היום בצבא אני כמעט ולא עושה ספורט ומנסה לחזור לזה, כרגע רק פעם-פעמיים בשבוע לצערי. אני עובדת שעות רבות ביום, ולאבא שלי יש גם כן כולסטרול גבוה. בעקבות העובדה שמלבד הרופאים בצבא שפשוט ידחפו לי כדורים אין לי אף גורם מקצועי אחר לפנות אליו, אני אשמח אם תוכלי לפרט עבורי/להפנות אותי למקום שמכיל "מה אסור לאכול" ביחוד מבחינת ערכים תזונתיים ("שניתן לראות בגב האריזה") וגם מבחינת פירוט של מאכלים. כמו כן, מה כן ניתן לאכול ואיזשהם תוספי מזון או מאכלים עם סגולה להורדת כולסטרול. תודה רבה (וסליחה על ההודעה הארוכה).. ניצן.

14/04/2011 | 23:46 | מאת: ניצן

לא ציינתי שאני נוטלת גלולות פמינט כבר 3 שנים, ורק בחצי שנה אחרונה התגלו אצלי בעיות הכולסטרול.

17/04/2011 | 09:31 | מאת:

ניצן שלום , הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130( אצלך 203.42,) הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-40 (אצלך 66.28) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150(אצלך 98.5) ,כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 אצלך (289.4) מכאן שערכי הכולסטרול שלך גבוהים מאוד! גלולות למניעת הריון יכולות לגרום לעליה בערכי הכולסטרול הרע(LDL ) והטריגליצרידים. אני ממליצה לך לפנות לרופא הנשים וליידע אותו,ייתכן והוא ישקול להחליף לך את סוג הגלולה. כמו כן,מקורו של הכולסטרול בגופנו הינו הן מייצור פנימי (גנטי) והן מהמזון שאנו אוכלים. בעזרת טיפול טבעי הכולל פעילות גופנית קבועה(כפי שהנך מתחילה לעשות), תזונה נכונה ושילוב של תוספי תזונה אני מאמינה כי ערכי הכולסטרול ירדו. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. ההמלצות הנ"ל מאוד כלליות, במידה ואת צריכה הכוונה נוספת אני ממליצה לך לפנות באופן פרטי לנטורופת על מנת שיוכל להתאים עבורך תפריט בהתאם למגבלות הצבא . פעילות גופנית קבועה נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. ראשית, אני ממליצה לך לשקול החלפת גלולה ובמידת הצורך שימוש אמצעי מניעה אחרים ולהפסיק עם נטילת הגלולות . לאחר שלושה חודשים מהחלפת סוג הגלולה /בפסקת הגלולות עשי בדיקת דם חוזרת וראי האם יש שיפור בתוצאות . כמובן שבתקופה זו עליך להקפיד על תזונה להורדת כולסטרול ועל פעילות גופנית. בנוסף אני ממליצה לך לעשות ניקוי כבד באמצעות תוסף תזונה הנקרא HERBAL DETOX זהו קומפלקס המשלב תמציות צמחים ונועד לסייע בטיהור הכבד מחומרים רעילים . הקומפלקס מטפל ברמות שומנים גבוהות בדם, כולסטרול גבוה ובכבד שומני . אופן שימוש : 2 כמוסות ביום עם הארוחות . לקריאה על HERBAL DETOX: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=174&ArticleID=228&sng=1 במידה ובכל זאת רמות הכולסטרול לא ירדו לערכים התקינים אני ממליצה לך על שני תוספי תזונה . NFN200 של חברת "סופהרב. ", NFN הוא ניאצין(B3) ללא תופעות בעירה והוא מסייע להורדת הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב ובעקבות כך הורדת הכולסטרול הכללי. אופן שימוש : 3 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על NFN200: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 בהנחה שאינך נוטלת תרופות כלשהן, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה הנקרא "GUGUL LIPID , זוהי פורמולה של חברת סולגאר המסייעת להורדת הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב. הקופלקס קרוי על שם הרכיב העיקרי שבו - תמצית תקנית של גוגוליפיד. זהו למעשה שרף צהוב המופק מעץ Mukul Mirth, המשמש למעלה מ- 2000 שנה ברפואה ההודית האיורוודה לטיפול בבעיות לב וכלי דם. יתרה מזאת, מחקרים הוכיחו* כי רכיביו הפעילים הכוללים את ה- guggulsterones, מעכבים ייצור של כולסטרול בכבד, מעלים את רמת הכולסטרול הטוב LDL ובעלי פעילות נוגדת חמצון רבת עוצמה. אופן שימוש : 2 טבליות ביום עם הארוחות . לקריאה על GUGUL LIPID : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=416 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש