כולסטרול ושומנים במותניים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/04/2011 | 01:27 | מאת: עינת

שלום, אני בת 20 ולפני כחצי שנה התחלתי לקחת גלולות בשל בעיית אקנה. שמתי לב כי מאז שהתחלתי עם הגלולות התחילו להצטבר לי שומנים במותניים- גב תחתון ובבטן. דבר שמעולם לא היה לי, גם בתקופות שהייתי אוכלת כמויות של אוכל שומני תמיד נשארתי רזה (ועוד בתקופה האחרונה התחלתי להקפיד על תזונה יותר בריאה). עשיתי בדיקת דם לבדיקת כולסטרול ונמצא כי יש לי כולסטרול גבוה. היות וידוע כי גלולות גורמות לעליה בכולסטרול הפסקתי עם הגלולות. שאלתי היא האם יש קשר בין השומנים שהצטברו לי לבין העליה בכולסטרול? האם כעת כשהפסקתי עם הגלולות הכולסטרול שלי ירד ואיתו גם השומנים? יש קשר בין הדברים? תודה מראש

12/04/2011 | 12:20 | מאת:

עינת שלום , גלולות למניעת הריון בהחלט יכולות לגרום לעליה בערכי הכולסטרול הרע(LDL ) והטריגליצרידים. אחת מתופעות הלוואי שעלולות להיווצר בשל נטילת הגלולות היא הצטברות של נוזלים בגוף שבסופו של דבר עלולה להוביל לעלייה במשקל. לעיתים העלייה במשקל נובעת בשל הצטברות נוזלים ולאו דווקא בגלל הצטברות שומן מידת העלייה במשקל מושפעת מסוג וכמות המזון שאת צורכת. אני מאמינה כי עם הפסקת הגלולות למניעת הריון רמת הכולסטרול תרד (זאת במידה ואין גורם תורשתי והתזונה שלך מאוזנת ונכונה ) כמו כן רמות השומנים ירדו במידה ותשמרי על תזונה נכונה ותשלבי פעילות גופנית . מקורו של הכולסטרול בגופנו הינו הן מייצור פנימי והן מהמזון שאנו אוכלים ולכן יש קשר בין השמנה לעלייה ברמת הכולסטרול , במקרה שלך נראה כי רמת הכולסטרול עלתה בשל הגלולות . יש להיות מודעים כבר מגיל צעיר לתזונה נכונה הכוללת תזונה עשירה בפירות וירקות, עשירה בסיבים תזונתיים, להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים ושומני טראנס,להימנע ממזונות מתוקים ולהעשיר את התזונה באומגה 3 . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש