LDL גבוה- גבינה צהובה 5%

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

03/04/2011 | 12:58 | מאת: חלי

ראיתי בסופר גבינה צהובה 5% !. מעבר לטעם והמרקם הפלסטיקי משהו, האם רצוי להימנע? או שמדבור בפתרון טוב לגעגוע לגבינות צהובות?

03/04/2011 | 15:18 | מאת:

חלי שלום , גבינה צהובה לא נחשבת לגבינה בריאה במיוחד .היא עשירה לרוב בשומן ולעיתים במיצבים חומרי שימור ,שומן טראנס, שומן צמחי ועוד . גבינה 5% אומנם מופחתת בשומן אך שימי לב האם ברכיבים רשום שומן צמחי . שומן צמחי נקרא גם שומן טראנס והינו שומן מזיק המגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם . לאנשים עם רמות גבוהות של כולסטרול שומני טראנס אינם מומלצים כלל ולכן רצויי להימנע ממזונות כאלו. חומצות שומן טראנס מצויות במוצרי מזון מעובדים כגון: מזונות קפואים, מוצרי מאפה תעשייתיים, חטיפים מלוחים, מתוקים ,מרגרינה ועוד. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש