ויטמין D

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/02/2011 | 12:42 | מאת: יובל

שלום רב, בבדיקת דם אחרונה שעשיתי ריכוז ויטמין D היה נמוך מאוד (כ15 פחות או יותר). מה כמות יחידות ויטמין D שאני צריך לצרוך ביום כדי להגיע לטווח תקין של הויטמין? כמו כן לא מזמן שמעתי רופא ברדיו הטוען שיש שלצרוך כ10000 יחידות של ויטמין D ביום, האם הדבר סביר? תודה רבה.

15/02/2011 | 15:27 | מאת:

יובל שלום , לא ציינת את יחידות המדידה לפיהן בדקו לך את רמות ויטמין ה-D .בקופות חולים שונות מודדים במדדים שונים. במידה ובדיקות הדם שלך מחושבות ביחידות מידה של ננוגרם/ למ"ל ng/ml עליך ליטול 2000 יחב"ל ליום . במידה ויחידות המדידה מחושבות ביחידות מידה של ננומול/ליטר nmol/l עליך ליטול 3000 יחב"ל ליום . אני ממליצה לך על ויטמין D 1000 יחב"ל בטיפות של חברת סופהרב . לקריאה על ויטמין D 1000 יחב"ל טיפות : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=303&sng=1 על מנת לשמור על רמה תקינה ,אני ממליצה לך ליטול את הוויטמין לתקופה של שלושה חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. לשאלתך ,ישנן גישות שונות לנטילת ויטמין D . ישנם רופאים שבמצבי חוסר רציניים נותנים מינון חד פעמי גבוה ( אפילו בקבוקון שלם) ולאחר מכן מינון קבוע לתחזוקה שוטפת וישנן גישות שדוגלות בלקיחה יומיומית על פי המינון המומלץ כפי שאני המלצתי לך . ישנם מחקרים שנעשו אודות מתן ויטמין D במינונים הגבוהים בהרבה מהמינון המומלץ ולמעשה באף אחד מהם לא נצפו הרעלת ויטמין D או תופעות לוואי שליליות כתוצאה מעודף הוויטמין . לידיעה, בני אדם יכולים לייצר בעור 10,000 יחב"ל ביום בחשיפת גוף מלא לשמש של צהרי קיץ בתוך 20 דקות ומעולם לא דווח על הרעלת ויטמין D או תופעות לוואי של הוויטמין כתוצאה מחשיפה מוגזמת לשמש . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .