תוספי D

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/12/2010 | 12:52 | מאת: אהובה

שלום, במה שונות הכמוסות של ויטמין D של סופהרב , 400 יחידות, מאלה של סולגאר? מבחינת ההרכב, היעילות, הספיגה... תודה

02/01/2011 | 11:56 | מאת:

אהובה שלום , ויטמין D 400 יחב"ל של חברת סולגאר מופק משמן כבד דגים . המוצר מגיע בצורה של כמוסות ג'לטין ( Soft gel ) ומכיל באופן טבעי גם מעט ויטמין A . ויטמין D של סופהרב ניתן להשיג במינון של 400 יחב"ל ובמינון של 1000 יחב"ל . כמו כן הויטמין מגיע בשלוש צורות: נוזלית, כמוסות ג'לטין (Soft gel) וטבליות יבשות. השמן מופק מלנולין –שמן של צמר הכבשים . אין שוני בין המוצרים מבחינת רמת הספיגה,אך מבחינת אופן השימוש יש הבדל . מכיוון שויטמין D שייך למשפחת הוויטמינים המסיסים בשומן ( A,D,E,K ) ,יש ליטול את המוצר עם הארוחה ועדיף עם מזון מעט שומני ( למשל עם שמן זית , טחינה , אגוזים ) על מנת שייספג בצורה טובה יותר. בויטמין D של סופהרב (בכמוסות הג'לטין ובנוזל) ישנו רכיב שנקרא MCT . זוהי חומצת שומן צמחית המופקת בדרך כלל משמן קוקוס או משמן דקלים ומשפרת את הזמינות הביולוגית של ויטמין D. התוספת של ה- MCT בתוך הויטמין D פותרת את הצורך לקחת את הויטמין יחד עם מזון שומני שנחוץ לספיגת הויטמין בגוף. בויטמין D של סולגאר ובכמוסות היבשות של סופהרב אין MCT ולכן יש צורך ליטול את הויטמין עם הארוחה . לקריאה על ויטמין D של סולגאר : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=438 לקריאה על משפחת ויטמיני D של סופהרב : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש