מחלות פיזיות ומנטאליות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

19/11/2010 | 21:17 | מאת: גיא

מחלות פסיכיאטריות: מתבטאות מבחינתי בעיקר בדיכאון/חרדות,מתח/עצבנות/נדודי שינה, מבחינת נדודי השינה יש גם בעיה פיזית נוירולוגית של דום נשימה בשינה שאובחנה במעבדת שינה ומחייבת שימוש במכשיר CPAP (מכשיר חשמלי המזרים אויר ע"י מסיכה המחוברת לפנים).מכיוון שהמכשיר מעצבן אותי איני משתמש בו.עד עתה נעזרתי בתרופות פסיכיאטריות ע"מ לפתור את הבעיות הנ"ל. מחלות פיזיות: 1.מחלת לב-הצרות עורקים מעל 90% שטופלה לפני כחצי שנה ע"י צינתור והכנסת סטנטים ב3 עורקים. 2.מחלת כלי דם המתבטאת ע"י ורידים ברגליים המחייבת גרביים אלסטיות מכסימליות. תרופות פיזיות: אספירין 100 מ"ג,פלוויקס 75 מ"ג (אמור להסתיים בינואר 2011),ליפיטור 20 מ"ג. בדיקות דם: להלן חריגות: ספירת דם WBC 3.7 (הרופאה אומרת שזו כנראה טעות ושלחה אותי לבדיקה נוספת),RBC] 4.03,HCT] 39.9, MCH] 35.1, [MCV 98.9 (יש לציין שברזל, B12 וחומצה פולית בסדר).(יש לציין שהירידה ב5 הנתונים דלעיל היא מתמשכת ורצופה-אולי גם מכיוון שנהפכתי לצמחוני לתקופה של חצי שנה,אבל בחודשיים האחרונים חזרתי לתזונה אומניבורית רגילה. אני עובד גם במפעל עם חומרים פלסטיים בחום גבוה וזה גם כולל חומרים כימיים מסוימים). בדיקות דם אחרות: CREATININE0.65 , GOT(AST) 36.0 לחץ דם ממוצע 113/73 דופק 73(לפני כמה חודשים), כרגע (19.11.10 שעה 20.00 עמד על 120/68 דופק 63 (לפני כמה חודשים ניסה הרופא לתת לי תרופת קרדילוק (מקבוצת חוסמי בטא) וזה גרם לי לירידה חדה בלחץ הדם מתחת ל 90/60 ולדופק 65 , הדבר לווה גם בהפרעות קצב לב וסחרחורת ואי לכך הפסקתי עם התרופה ששמה קרדילוק. יש לציין שאחרי תקופה קצרה שוב היו לי הפרעות קלות בקצב הלב והתוסף Q10 פתר את הבעיה). תוספי מזון: מה שאני כבר לוקח: 10Q (כשלושה חודשים), בחודשיים האחרונים (בהתאם לייעוץ שלכם בערך-כי המינונים שלי היו מצומצמים יותר וגם הרצף לא היה אחיד) לקחתי 40 כדורים של 'ליטרופ' ו'בטא 1.3 גלוקן' לסירוגין (בשבועיים האחרונים לקחתי כדור אחד מכל סוג ברצף אחיד יותר). תוספי מזון סולגאר שאני מצאתי ואני מציע אותם לאישור: (עדיין לא לוקח אותם) 1- [מגה סורב 50. 2 – [ אומגה 3 ממקור צמחי DHA-100 , (אתם הצעתם מקור דגי-מה שלא מוסכם על ידי מכיוון שזה עלול לדלל דם מעבר לרף המותר). 3- [כלורלה. 4- [שורש רודיולה. (יש לציין שבדקתי חומרים נוספים כמו לדוגמה 'מגנזיום' אבל מכיוון שעודף מגנזיום עלול להוריד לחץ דם אני לא מציע את זה לאישור.אני מציין גם שיש לי מגבלות תקציב רציניות ואי לכך מבקש להתחשב גם בזאת. אני חייב קודם לציין שאני מבין את העובדה של מגבלות החוק האומר שאינכם רשאים להמליץ במדויק ורשמית על החלפת תרופות בתוספים-ובכ"ז אני מציע חלק מהתוספים להחלפה חלקית לפחות של התרופות דלעיל [וזה יתפרש על ידי כרע במיעוטו-לעומת תוספים אחרים-ולא אראה בזה הוראה מדויקת במיוחד]. מצפה לתשובתכם ותודה מראש גיא

20/11/2010 | 09:45 | מאת: גיא

לחץ דם שנמדד עכשיו ביקיצה מהשינה: 113/75 דופק 74

21/11/2010 | 11:13 | מאת:

גיא שלום, חלק מתוספי התזונה שהצעת אכן יכולים להתאים עבורך . על מנת לטפל בנושא הדיכאון אני בהחלט ממליצה לך ליטול מגה סורב 50 מ"ג כמוסה אחת ביום.לויטמיני B יש השפעה מרגיעה, הם תומכים בפעילות מערכת העצבים ומסייעים להתמודדות עם מתח ולחץ. כמו כן תמצית שורש רודיולה נחשבת לאחד הפתרונות הטבעיים,היעלים והבטוחים להקלה במצבי סטרס ממושכים, לצמח השפעה אנטי דיכאונית עדינה, בנוסף הוא מונע את ההשפעה השלילית על קצב הלב הנובעת מעודף אדרנלין המופרש במצבי לחץ . אוכל להמליץ לך על הרודיולה במינון של 1-3 כמוסות ביום עם הארוחה וזאת בתנאי שאינך נוטל תרופות פסיכיאטריות. יחד עם זאת ,לא אוכל להמליץ לך על הכלורלה וזאת משום שהיא מכילה ויטמין K (בעל השפעה לקרישת הדם).שילוב של כלורלה עם פלויקס עלול להשפיע על פעילות התרופה ולהפחית את יעילותה. במידה ותחליט ליטול את הכלורלה עשה זאת בהתייעצות רופא . לאומגה 3 פעילות נוגדת צימות טסיות.שילוב עם התרופה מגביר את ההשפעה למניעת קרישת הדם. במינונים גבוהים של אומגה 3 יש להיזהר מדימום יתר ולנטר את מינון התרופה ואת מדדי קרישת הדם. יחד עם זאת, מחקר עדכני דיווח כי שילוב של פלויקס או אספירין עם אומגה 3, גם במינונים גבוהים (2 גרם), לא גרם לדימום יתר. בהתייחס לאומגה 3 DHA-100 ממקור צמחי, המקור לאומגה 3 זו הוא יחסית נמוך ( 100 מ"ג DHA ) לכן, אני ממליצה לך ליטול עד 4 כמוסות ביום עם הארוחה . לכל שאלה נוספת, הייתי ממליצה לך ליצור קשר עם קו ההדרכה בטלפון : 1-800-350-333 בימים א-ה בין השעות 8:30-17:30 . איילת בש .