אבקת חלבון

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

15/11/2010 | 18:47 | מאת: יניב

אני מתאמן בחדר הכושר ,האם מנת חלבון בין הארוחות כאבקת חלבון על מנת להגיע לצריכה היומית של סך החלבונים תופס? האם יש הבדל בדרך בה הגוף מעבד את חלבון של אבקת חלבון(קנויה) , טונה וקוטג? והאם יש לאחד מן השלוש יתרונות על השני, בזמן הארוחות?(לא מדובר על ארוחה מקדימת אימון או אחרי אימון שם עדיף להעדיף חלבון בגלל החומצות המוסעפות והגלוטמין)

16/11/2010 | 16:34 | מאת:

מנת חלבון,כדוגמת אבקת חלבון יכולה לעזור לך ביתר קלות להשלים את הצריכה היומית של סך החלבונים שגופך זקוק לו בנוסף לחלבון שהנך צורך מהתזונה. על מנת לפתח מסת שריר, אתה צריך להקפיד לצרוך מהתזונה כ 1.3 – 1.5 גרם חלבון כפול כל ק"ג ממשקלך,אותו אתה צריך לחלק על משך הארוחות ביום ומתוכם להקפיד על כ- 30 גרם חלבון לאחר האימון. כמו שציינתי בתשובותיי הקודמות ההבדל בין צריכה של חלבון כתוסף לבין צריכה של קוטג', למשל, הוא בזמינות ובמהירות שבה הגוף מקבל את החלבון. רק במידה ואתה לא מצליח לצרוך את הכמות הזאת מהתזונה שלך אמליץ לך להיעזר באבקת חלבון. אבקת החלבון במינון הרצוי אינה מזיקה לבריאות אבל יש צורך להקפיד לא לחרוג מהמינונים המומלצים כיוון שעודף חלבון יכול לגרום לבעיות בריאותיות חמורות כמו למשל בעיות בכליות. אשמח לענות לכל שאלה נוספת איילת בש