אומגה 3 מדגים קטנים בלבד!

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

10/11/2010 | 12:01 | מאת:

שלום לכולם, כולנו שמענו על אומגה 3! אומגה 3 שייכת למשפחת חומצות שומן רב-בלתי רוויות הנקראות 'חיוניות' - כיוון שהגוף זקוק להן אך לא מייצר אותן. הדרך היחידה לקבל אותן היא על ידי מזון או תוספי תזונה. רמות גבוהות של אומגה 3 ניתן למצוא בדגים שמנים דוגמת מקרל, הרינג, סרדינים, אנשובי, טונה וסלמון, ובתוספי שמן דגים אומגה 3. כאשר אנו בוחרים לקבל אומגה 3 מאכילת דגים או מתוספי תזונה המכילים שמן דגים, חשוב לזכור שדגים גדולים עשויים להיות מזוהמים בכספית, ב-PBC (פוליכלוריד ביפניל) ובמתכות כבדות נוספות שדגים גדולים אוגרים בגופם. לכן, מומלץ לוודא שאתם בוחרים באומגה 3 המופקת משמן דגים קטנים בלבד דוגמת סרדינים ואנשובי. היות ואורך החיים של דגים קטנים נמוך יותר, הם מכילים פחות רעלנים ומתכות כבדות. אני מזמינה אתכם/אתכן לקרוא כתבה בנושא: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=329&ArticleID=305

09/12/2010 | 08:56 | מאת: נמרוד קדם

שאלות הגיוניות - האם דגים קטנים, המכילים פחות רעלים, לא יכילו גם פחות אומגה 3? האם לא יהיה צורך ביותר דגים בכדי להגיע לאותה כמות של אומגה 3, וממילא גם לאותה כמות של רעלים? האין דגים קטנים חיים קרוב יותר לפני המים, עליהם צפים תוצרי נפט, שמן ודלק? תודה מראש על התשובה. בברכה, נמרוד קדם