קינואה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

31/10/2010 | 12:36 | מאת: יניב

האם הוא חלבון מלא ובמידה וכן איזה חומצות אמינו שמשלימות ל8 יש בו שהופכות אותו לכזה? האם יש מן הצומח עוד מוצרים המכילים את 8 חומצות אמינו החיוניות ומתקראות גם חלבון מלא?

31/10/2010 | 16:38 | מאת:

יניב שלום רב, אף על פי שהקינואה משווקת כדגן היא אינה דגן אמיתי, היות שאינה שייכת למשפחת הדגניים. כמו כן, הקינואה עשירה בחומצות אמינו החיוניות , מה שמקנה לה איכות, חלבון גבוהה . החלבון מורכב מ- 22 חומצות אמינו שונות, וביניהן שמונה חומצות אמינו חיוניות, שאותן אין הגוף יכול לייצר בעצמו ועליו לקבלן מהמזון. חומצות האמינו המתקבלות מהתזונה הן : לאוצין, טראונין, פנילאלנין, ליזין, איזולאוצין, טריפטופאן, ולין, מתיונין. רוב מקורות החלבון מן החי כמו בשר, עופות , דגים, ביצים, גבינות וחלב, מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות ולכן, הם נקראים חלבון מלא. החלבון מן הצומח לרוב אינו מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, ולכן, הוא נקרא חלבון לא מלא. בכל אופן, אנו יכולים לשלב שני מקורות לא מלאים של חלבון כדי לקבל חלבון איכותי ומלא. למשל, קטניות הנם מקור צמחי לחלבונים, אך כדי לקבל "חלבון מלא" - כלומר, לקבל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף - יש לשלב קטניות ודגנים על בסיס יומי. שילובים נוספים שתוכל לשלב הם שילוב של דגנים עם קטניות , שילוב של אגוזים או זרעים עם קטניות ודגנים , חלבון מהחי עם חלבון מהצומח . בריאות שלמה, דנה בר לבב