הרכב החלבון מבחינת חומצות אמינו

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

31/10/2010 | 12:34 | מאת: יניב

האם ישנו מאגר מסוים האוגר בתוכו את תכולת כול חומצות האמינו המתייחסות לכול מזון אשר הם קיימות כלומר המ''ג הקיים בו למשל בבשר חזה עוף יש כך וכך חומצות אמינו בריכוז כזה וכזה? הדבר נחוץ בשבילי על מנת לדעת האם אפשר לוותר על תוסף bcaa במידה ואוכל לדעת שבארוחות חלבון לפני האימון ואחריו קיימות החומצות אמינו המוסעפות המגיעות ישיר לשרירים ללא מעבר בכבד אשמח לתשובה מפורטת

31/10/2010 | 16:37 | מאת:

יניב שלום רב, במידה ואתה מתאמן בפעילות גופנית עצימה מומלץ לך ליטול תוסף תזונה כמו ה- BCAA מהסיבה שבמהלך פעילות עצימה וממושכת מתרחש בלאי שרירי מואץ (הרס רקמת חלבון) וזאת עקב הצורך לספק חומרי אנרגיה לתוך השרירים בזמינות גבוהה. .פעילות גופנית עצימה גורמת לדלדול השריר ולכן מגבירה את הצורך ב- BCAA שהוא חומר דלק עיקרי בייצור מחדש של גלוקוז. נטילת BCAA לפני פעילות גופנית עצימה ובמהלכה תעודד את סינתזת החלבון ותתרום להתאוששות טובה יותר של רקמת השריר וכמו כן תפחית תחושת עייפות . תזונה בלבד לא תוכל לספק עבורך את כמות חומצות האמינו הללו וזאת משום שתוסף ה-BCAA מחקה את הרכב חומצות האמינו הנמצא בריכוז גבוה בשרירי השלד. צריכת חלבונים קודם לפעילות הגופנית תועיל אך לא תביא לאותו אפקט יעיל. לקריאה נוספת על BCAA: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=180&ArticleID=269&sng=1 בהצלחה! דנה בר לבב