התיישנות ברשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

24/06/2012 | 14:09 | מאת: אייל

שלום רב, לאחר כמה זמן מתיישנת התביעה של ילד שנולד עם שיתוק מוחין בשל רשלנות שאירעה בלידה או במהלך ההריון. אנו לא בטוחים מה הוביל למצב של הילד, אבל אנו חושדים לכך שבמעקב ההריון היה משהוא ולא גילו לנו. האם אתם מתעסקים בתיקים כאלה?

25/06/2012 | 09:02 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

אייל שלום וברכה, שאלתך כוללת מספר תרחישים שונים. כאשר הנזק של הילד התרחש כתוצאה מרשלנות בלידה, תקופת ההתיישנות היא 25 שנה - 7 שנות התיישנות החל מהרגע בו הגיע הילד לגיל 18. להבדיל, כאשר הרשלנות התרחשה במהלך ההריון ההתיישנות לכאורה היא 7 שנים בלבד, אולם כיום ישנה אי בהירות מסוימת בעניין זה. בכל מקרה, רצוי כמובן לפנות לעו"ד לצורך הגשת תביעה מוקדם ככל האפשר על מנת שניתן יהיה להוציא את מלוא התיעוד הרפואי בצורה מלאה ובירור נסיבות המקרה יהיה קל יותר. כמובן שמשרדנו עוסק בתיקי רשלנות בהריון ורשלנות בלידה, לרבות נזקי שיתוק מוחין (CP). בברכת בריאות שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית