חיוב של אמבולנס עקב רשלנות של רופא

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/06/2012 | 15:09 | מאת: שרונה

שלום רב, אחותי בחורה בת 29 חולת לב ועברה ניתוח חירום בבטן לפני מספר חודשים לאחר שהגיעה לרמה של סיטוראציה נמוכה מ 40% עקב מיימת שהחמירה מאוד וגרמה למחיצה של איברים פנימיים ומתוך כך לחנק. לפני כחודשיים הובהלה למיון ע"י אמבולנס כשלא יכלה לנשום והבטן הייתה נפוחה בצורה חריגה מאוד, במיון החליט הרופא לשחרר אותה בצורה מזלזלת מבלי שבדק אותה כלל, בהמלצה לפנות לקופת החולים שיקבעו לה תור לאולטרסאונד (תור שלשמו מחכים תקופה מאוד ארוכה באיזור ובקופ"ח שלנו). לאחר כיומיים שבהם עדיין לא יכלה לנשום בצורה סדירה למרות שמחוברת לחמצן באופן קבוע המצב החמיר מאוד במהלך הלילה ונאלצנו שוב להבהילה לביה"ח באמבולנס. בפעם הזו היא התאשפזה וקיבלה טיפול בפוסיז דרך הוריד שהקל מאוד על המצב. עתה, מסתבר, שאחותי צריכה לשלם בעצמה את הוצאות האמבולנס (בין 700 - 800 ש"ח) על הפעם שבה הרופא במיון סרב לבדוק אותה למרות שהגיעה אליו כשהיא נתונה בסכנת חיים. הדבר הזה לא נראה לי הגיוני באף צורה. האם יש דבר שניתן לעשות או גורם שאליו ניתן לפנות כדי לפטור אותה מתשלום זה? לתשובתכם אודה.

05/06/2012 | 11:38 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שרונה שלום רב, מומלץ כי אחותך תפנה לקופת החולים בה היא חברה על מנת לברר את היקף הזכאות שלה למימון הוצאות האמבולנס או להחזר. לעניין זה יש גם חשיבות לסוג האמבולנס - האם מדובר במד"א, נט"ן או אמבולנס מסוג אחר. באם יתברר כי אינך זכאית למימון הוצאות הפינוי, ניתן לפנות לנציב פניות הציבור בקופת החולים ולפרט בפניו את נסיבות המקרה. ייתכן ובאופן זה ניתן יהיה לקבל מימון בגין הפינוי ולו באופן חלקי. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית