הרדמה ללא הסכמה?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

24/05/2012 | 11:06 | מאת: דרבי

לפני כמה חדשים עברתי ניתוח קיסרי. ניסו לערוך הרדמה ספינאלית, והחדירו לי את המחט 3 פעמים לפחות (אולי יותר, אני לא לגמרי זוכרת). לאחר מכן שמעתי את המרדים אומר "זה לא הולך". הדבר הבא שאני זוכרת הוא שהתעוררתי בהתאוששות מהרדמה מלאה. לתדהמתי, במכתב השחרור שלי נכתב כי בוצעה הרדמה ספינאלית, וכי היו 2 נסיונות. האם זה חוקי להרדים הרדמה מלאה ללא הסכמתי? האם יש מה לעשות בעניין השקר שבמכתב השחרור, ואם כן - מה? והאם כאבי הגב שתוקפים אותי מאז הלידה נחשבים לנזקי גוף?

24/05/2012 | 15:23 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שלום וברכה, בשאלתך חסרים פרטים מהותיים כגון האם מדובר היה בניתוח קיסרי מתוכנן או בניתוח חירום. כמובן שדרישות ההסכמה בניתוח חירום שונות בתכלית. בהנחה והוחתמת על טופס הסכמה להרדמה ספינאלית, יש להניח כי בטופס גם מצוין כי במקרה והליך זה לא יצליח יבצעו הרדמה מלאה. לגבי הרישום הרפואי, ברור כי עליו לשקף את המציאות כהווייתה. בהקשר זה תוכלי לפנות להנהלת המוסד הרפואי ולבקש כי סיכום האשפוז יתוקן בהתאם. בברכת בריאות שלמה, שמוליק יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית