צלקות- הסרת נק' חן

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

21/05/2012 | 09:56 | מאת: אורית

שלום רב, בחודש אוקטובר 2011 עשיתי ניתוח להסרת נק' חן דרך קופת חולים כללית. ההסרה נערכה בשני שלבים. פעם אחת הוסרו 2 נקודות חן ובפעם השנייה הוסרו 3 נק' חן. לאחר ההסרה הראשונה שאלתי את הרופא למה נשארות צלקות כאלו והיא אמרה לי שאין לי מה לדאוג ושהן יעברו אחרי שבועיים. לאור האמור, הסכמתי לבצע את החלק השני מתוך הבנה שהצלקות יעברו תוך שבועיים עד חודש. המצב היום (כעבור 7 חודשים) - כל הנקודות חן חזרו רק במקום צבע חום המאפיין נקודות חן הן פשוט נראות כמו צלקת גדולה כך שכיום יש לי 3 צלקות בבטן ו- 2 צלקות בגב. כיום אני לא יכולה ללבוש בגד ים גם מבחינה אסתטית וגם כי אני חוששת שעלול לי להיגרם לי נזקים (בחלק מהצלקות מופיעים קצת סימנים חומים, מעין שאריות של הנק' חן). זה פשוט נראה רע ואני ממש מתביישת לחשוף את גופי. אמשח לקבל עצותייך- רשאית, האם יש עילת תביעה? האם אני צריכה לחזור לאותה רופאה ולתעד את התגובה שלה לתוצאות הניתוח? האם עדיף לפנות לרופא אחר? האם ניתן לתבוע בעילה כזאת בבית משפט לתביעות קטנות (כמובן שבכפוף לסכום המתאפשר שם)? אודה לעצתכם

22/05/2012 | 11:38 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

אורית שלום וברכה, פנייתך מעלה מס' סוגיות: ראשית, האם הייתה רשלנות באופן ביצוע הניתוח עצמו? על שאלה זו ניתן יהיה לענות רק לאחר פנייה לעו"ד המתמחה בתחום, אשר יוציא את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי ויפנה לרופא מומחה מתאים - למשל בתחום העור או הכירורגיה - על מנת שיחווה דעתו לגבי טיב הטיפול והנזק שנותר. שנית, יש צורך לבחון האם הסכמתך לניתוח הייתה "מדעת". כלומר, האם ובאיזה מידה הוסבר לך על ידי הרופאה, טרם הניתוח, מהם הסיכונים והסיבוכים האפשריים של הפרוצדורה אותה עברת וכן מהם סיכויי ההצלחה? בנוסף, יהיה צורך לבחון האם במידה והיית מקבלת הסבר מלא ומפורט כאמור, היית מסכימה עדיין לעבור את הניתוח להסרת השומות. לכאורה, מפנייתך עולה כי לפני הניתוח השני הוסבר לך כי הצלקות יחלפו ולכן בחרת להמשיך ולעבור גם את הניתוח השני. אם לא הייתה רשלנות בניתוח עצמו, וכן יימצא כי גם לאחר קבלת מלוא המידע על הניתוח וסיכוניו היית בוחרת לעבור אותו, נשארת האופציה לתבוע פיצוי בגין "פגיעה באוטונומיה" - קרי פיצוי בגין העובדה כי לא ניתן לך מלוא המידע הדרוש לך לקבלת החלטה טרם הניתוח (במידה ואכן כך היה). עקרונית, ניתן להגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות, אולם יש לדעת כי סכום התביעה בו מוגבל ל-31,900 ש"ח וכן כי לא ניתן להיות מיוצגים על ידי עורך דין בביהמ"ש זה. בנוסף, יש לדעת כי בתיקי רשלנות רפואית יש להגיש עם כתב התביעה חוות דעת רפואית כדי להוכיח עניין שברפואה. לכן רצוי לפנות לעו"ד המתמחה בתחום. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית