ניתוח אף כושל

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

17/05/2012 | 19:21 | מאת: ליטל

שלום רב,לפני חצי שנה עברתי ניתוח אף.התוצאה שהתקבלה השאירה לי פגם נפשי עצום.מנתח לא ביצע אוסטאוטומיה בצורה נכונה והשאיר אותי עם ציר האף רחב.אני מרגישה רווח קטן וחוששת כי העצמות יתפזרו הלאה.אני פניתי לרופא אף אוזן גרון כדי לקבל הפנייה לCT על מנט לוודא שאכן מנתח לא ביצע אוסטאוטומיה נכון.רופא אף אוזן גרון סירב ואמר כי עלי לפנות למנתח שלי.האם זה חוקי?אני צריכה הפנייה ואיני מוכנה ללכת לאותו המנתח שגרם לי לפגם נפשי בעקבות הניתוח שעשה.אני הולכת לתבוע אותו.השאלה שלי איך ניתו לקבל הפנייה לבדיקת CT.בנוסף,איך עלי לפעול כדי לקבל כסף עבור ניתוח שגרם לי לעיוות אסתטי?

18/05/2012 | 12:47 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לליטל שלום וברכה, בשאלה חסרים פרטים רבים כדי לענות באופן ספציפי, ולכן אענה באופן כללי: האם המנתח שבצע את הניתוח הסביר לך מה קרה בניתוח ואולי הודה ברשלנותו? לפי תשובה לשאלה זו ניתן לשקול אם כדי לקבל תשלום על ניתוח מתקן אפשר לפנות לרופא שעשה את הניתוח או לתבוע ברשלנות רפואית. כדי לתבוע במקרה כזה רצוי לפנות לעורך דין שמתמצא בתחום הרשלנות הרפואית, שיוציא את כל החומר הרפואי ויתיעץ עם רופא מנתח מומחה מתאים, שיחווה דעתו אם היתה רשלנות בביצוע הניתוח. עם המומחה הזה אפשר להתיעץ גם לגבי הצורך ב- CT, והוא יוכל להפנות, אם ימצא לנכון, לביצוע הבדיקה. יש אפשרות תמיד לבצע CT באופן פרטי, אולם תמיד דרושה הפנית רופא וצורך רפואי או צורך רפואי משפטי. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

13/07/2012 | 19:44 | מאת: ליטל

קודם כול תודה רבה על התשובה.אני אנסה לנסח אותה כעט אחרת ובצורה ספציפית יותר.עברתי ניתוח אף לפני חצי שנה כבר.לפני הניתוח עצמו,בייעוץ,הסביר לי המנתח מה יעשה עם האף והבטיח כי גשר האף יהיה צר יותר לאחר ניתוח.לא נאמר לי שעצמות גשר האף,לאחר הורדת גבנון,יתרחבו.האף שהתקבל כלל לא שיפר את מראה הפנים,אלא ההפך גרם לעיוות אסתטי ופגיעה נפשית עד כדי כך שאיני מועסקת מאז הניתוח והייתי בביקור אצל פסיכיאטר.כלומר פגיעה נפשית היא עצומה.אני רוצה לדעת האם אפשר לתבוע את המנתח על סעיף רופא הסביר-הסכם מדעת אם כי לא הוסבר לי שיתרחבו לי העצמות.אילו היו אומרים לי,לא הייתי עושה את זה.אין לי בעיות נשימה,אלא מדובר רק על תוצאה אסתטית אשר גרמה לעיוות בתווי הפנים.אציין כי בביקור האחרון אצל מנתח,קיבלתי יחס לא מכובד מצידו וחוסר רצון להודות כי אף שהתקבל אינו שיפר את הפנים.אודה על מענה

05/06/2012 | 03:00 | מאת: שי

לצערי זה קורה לכל כך הרבה אנשים וזה לא רק המנתח שלך אלא מלא מנתחים אחרים שמפשלים בדרכים כאלה או אחרות, כמו אצלי המנתח השאיר והותיר אותי עם אף הרוס לגמרי אף עקום, מחיצה עקומה, קיצר יותר מידי, הותיר אותי עם אף נמוך מאוד ורחב מאוד מאוד כאילו לא היה לי אף לא היה מתאים לפנים ולא קשור בכלל. הרגשתי דיכאון ושקעתי עם עצמי בהסגר מבלי לדבר על דברים אחרים חוץ מהאף הנוראי שלי ואגב זה עד היום ההרגשה זה טראומה נפשית שנוצרה לי בעקבות זאת. כמובן שהייתי חייב לעשות תיקון אצל מנתח אחר ואני גם בתהליכים של תביעה נגד המנתח שהרס לי את האף, אין להשיב את הנעשה אבל אפשר לשפר את האף ולבנות אותו מחדש. נותחתי אצל ד"ר עייש שבא מחו"ל ותיקן את האף בצורה משמעותית והסיר בי את כל הפגמים מהאף ככה שהוא סמטרי והכל נראה טוב אבל מכיוון שהמצב היה חריג מאוד הוא התעסק רק בלתקן את הפגמים ולא בלשנות את המבנה מה שאני אומר פה זה שיכול להיות צורך אפילו בשתי תיקוני אף עד לתוצאה סבירה. שיהיה לך בהצלחה ואם את רוצה לדבר זה המייל שלי אני בדיוק באותו המצב ושנינו יכולים להבין אחד את השני זה ממש עוזר אני אתן לך אפילו פלא לדבר איתי אם תירצי במייל שלי [email protected]

מנהל פורום רשלנות רפואית