איבוד תחושה בירך ימין

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

09/05/2012 | 17:19 | מאת: אורח 2425

שלום, לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח להסרת הכליה הימנית. לאחר הניתוח התלוננתי בפני הרופאים שאין לי תחושה בירך ימין, ביצעתי בדיקה אצל מומחה בתחום שטען שלחצו לי על עצב מסויים ולכן אין תחושה. לטענת הרופאים זה משהוא נפוץ ויעבור תוך כמה חודשים עד שנה, נכון להיום עדיין אני ללא תחושה. האם יש כאן רשלנות רפואית?

10/05/2012 | 09:49 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

שלום רב, לכאורה מדובר בתוצאה המעוררת סימני שאלה, אולם יש לדעת כי לא כל סיבוך או התממשות של סיכון בהליך רפואי פירושו של דבר שהייתה רשלנות. כך או כך, המנגנון אשר גרם לירידה בתחושה אינו ברור דיו ונדרש בירור מקיף יותר לאבחון הסיבה לירידה בתחושה. ניתן לפנות לעו"ד המתמחה בתחום כדי שיוכל להיוועץ עם מומחים מתאימים, למשל בתחום הנוירולוגיה, הכירורגיה ואף ההרדמה. לצורך תביעת רשלנות רפואית יש לבחון את מידת הפגיעה בתפקוד הנובעת מהירידה בתחושה, שכן הערכת הנזק תהיה בהתאם לפגיעה התפקודית. בברכת בריאות שלמה, עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

מנהל פורום רשלנות רפואית