רשלנות בלידה?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

08/05/2012 | 09:34 | מאת: יעל

שלום, ילדתי לפני כחצי שנה. הריון תקין ולידה רגילה במועדה. לאחר הלידה לא התנתקה השליה ועשו ניקוי ידני. שחררו אותי הביתה כרגיל לאחר 3 ימים ללא אולטרסאונד או המלצה למעקב. אחרי שבועיים התחיל דימום מאסיבי בעקבותיו התגלו שאריות שיליה. עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית בה התברר שמדובר בשליה חודרנית שהתחברה לרחם והפרידו אותה. מאז עברתי עוד ניתוח ועוד אחד מתוכנן ליוני, כשלא בטוח שניתן יהיה לשקם את הרחם ושאוכל להרות שוב. האם יש פה רשלנות רפואית?

08/05/2012 | 16:57 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יעל שלום רב, בפנייתך אין די פרטים על מנת לענות על השאלה האם מדובר ברשלנות. שאריות שליה ברחם לאחר לידה הן סיבוך ידוע. כדי לענות על השאלה האם שחרורך הביתה לאחר בדיקת חלל הרחם והוצאת שאריות השליה ומבלי לבצע US או להמליץ על מעקב מהווה רשלנות, יש לפנות לעו"ד המתמחה בתחום כדי שיפעל להוציא את כל התיעוד הרפואי בעניינך מבית החולים ולאחר איסוף החומר יפנה לרופא מומחה שיחווה דעתו. בברכת בריאות שלמה, עו"ד שמואל יקירביץ

מנהל פורום רשלנות רפואית