רשלנות של מיילדת

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/04/2012 | 22:30 | מאת: שרונה

באפריל 2011 ילדתי את בני הבכור. המיילדת שטיפלה בי נטשה אותי במשך שעות רבות בטענה שזו לידה ראשונה. לאחר שעברתי כל זירוז אפשרי(ומבלי לבקש את רשותי או להסביר לי מדוע יש צורך בכך)ללא התקדמות הגיע הרופא התורן והזדעזע מכך שהמיילדת לא רוקנה לי את שלפוחית השתן במשך 3 וחצי שעות (הייתי תחת השפעת אפידורל). לאחר שהרופא רוקן את השלפוחית עברתי מיד מ-3.5 אצבעות פתיחה לשמונה אצבעות. תוך חצי שעה הייתי בפתיחה מלאה (אחרי 8 שעות ללא התקדמות). בשלב הזה העובר היה במצוקה ולחץ הדם שלי היה גבוה ולכן הבהילו אותי לקיסרי חירום. האם יש במעשיה של המיילדת רשלנות רפואית? מדוע לא קיבלתי שום פירוט על מהלך הלידה (מצויין רק: חוסר התקדמות שלב 2). האם אני זכאית לקבל פירוט זה?

29/04/2012 | 10:06 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שרונה שלום רב, אכן, לאחר מתן אפידורל יש לדאוג כי היולדת נותנת שתן. הדבר נעשה על ידי חיבורה לקטטר. לבחינת הקשר בין אי מתן שתן לבין התקדמות הלידה, ניתן לפנות לעו"ד המתמחה בתחום, אשר יבחן את כל נסיבות המקרה ויפנה להתייעצות עם רופא מומחה מתאים. כך או כך, אם לך או לבנך - כולי תקווה - לא נגרם נזק לצמיתות, הרי שאין טעם של ממש בהגשת תביעת רשלנות רפואית - הליך ארוך ויקר. ניתן במקרה זה לפנות בתלונה להנהלת המוסד הרפואי בו ילדת. לגבי פירוט מהלך הלידה, הרי שבשחרור מקבלת היולדת רק את סיכום האשפוז. ניתן לפנות למחלקת הרישום הרפואי בבית החולים ולדרוש, תמורת תשלום, את כל התיעוד הרפואי מהאשפוז והלידה, לרבות רישומי המוניטור. בברכת בריאות שלמה, עו"ד שמוליק יקירביץ

מנהל פורום רשלנות רפואית