ניתוח קרוטיס

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

16/01/2012 | 09:05 | מאת: אלי

בן80. הצרות85%, ויש כבר לעיתים סימפטומים בדיבור ראיה ותחושת יד .מצב כללי- רק בעית כליות ספיקה=50%. איך מונעים רשלנות רפואית בניתוח קרוטיס? האם יש קישורים/מאמרים/פס"ד ? לא לעניין מחלת הקרוטיס אלא לעניין הרשלנות האפשרית לניתוח זה תודה רבה לאי תשובה כללית מידי.

16/01/2012 | 10:13 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום אלי, עורק הקרוטיס זהו עורק האחראי על זרימת הדם לראש ולמוח. אכן, חסימה בעורק יכולה לגרום לנזק מוחי. יש מומחים הטוענים כי בשל העובדה כי הניתוח מבוסס על נקיון העורק החסום וסגירתו מחדש הסיכון בניתוח שכזה נמוך. יחד עם זאת, בגלל הגיל (80) ובגלל הרקע (מחלת כליות) במטרה למזער את הסיכונים, כדאי להתייעץ עם מומחים, להבין היטב מהם הסיכונים בניתוח בנסיבות הספציפיות של אותו חולה. לבדוק האם בוצעו בדיקות רלוונטיות לפני הניתוח (כדוגמת בדיקת דופלר). יחד עם זאת, מאחר ואחוז ההיצרות הינו 85% אני מניח כי טיפול תרופתי אינו יכול לסייע במצב זה. על אף שבכל ניתוח קיימים סיכונים, קבלת מידע מקיף,וקבלת חוות דעת יכולה לסייע במכלול השיקולים. יש להתייעץ עם רופא מנתח מקצועי בעל נסיון ולהקפיד לשאול אודות הנסיון בניתוחים מסוג זה. על אף שבאפשרותך לחפש במנועי החיפוש באנטרנט אודות רשלנות בניתוחים מסוג זה, בסופו של דבר, יש לזכור כי ניתוחים רבים מסתיימים בהצלחה ולעתים אין ברירה וביצוע הניתוח הוא הכרחי כך שאין אפשרות בחירה או ברירה כלשהי אלא להתייעץ ולקבל חוות דעת אפילו ממספר מומחים. בברכה בועז סילס, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית