ברית מילה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

25/12/2008 | 19:30 | מאת: אמא של יאיר

עו"ד גורן שלום לפני שלוש שנים כשבני נולד מל אותו מוהל שהגענו אליו דרך הרבנות הראשית בתל אביב. אין לי כלים באמת לדעת אם הוא היה אחראי מספיק או מקצועי מספיק אבל בכל מקרה שבני לא הפסיק לבכות במשך כמה ימים וזיהום התפתח על גלד הפצע לקחנו אותו לטיפול רפואי. הרופא אכן אישר כי היה זיהום אך אמר כי לא הוא יכול לקבוע אם מדובר ברשלנות של המוהל הגיינה לקויה שלנו או משהו אחר או כפי שהוא הסביר את זה , אין משהו חד משמעי ומאוד יכול להיות שילוב של שני הגורמים. חשוב לציין כי כיום אין איזושהי בעייה תפקודית, שתן יוצא בצורה רגילה ללא צריבות וכו' אולם כן יש איזו צלקת ובאופן כללי יש איזה פגם אסתטי קטן באיבר המין. כמובן שכל מסמכי בית החולים שמורים אצלי כולל אבחונים ותרופות שניתנו. המוהל מצידו טען כי אחוז מסוים מהתינוקות אכן מפתחים זיהומונצ'יק (כך הוא תאר זאת) ובבדיקה שנעשתה על ידיו נחתמה בזה שהכל בסדר ושהוא מרוצה מהמילה. אני רוצה לציין כי אני עדיין איני יודעת מה יהיה על תפקודו המיני של בני ועניין זה מדיר שינה מעיניי. האם הוא יוכל לתפקד פיזית? האם יהיה לו מחסום מנטלי בגלל אותו פגם אסתטי? העניין הוא שעד שעניין זה יצוץ תחול התיישנות ואני לא אוכל לתבוע רשלנות במידה והייתה. מה עליי לעשות ? האם ניתן לתבוע מוהל על רשלנות רפואית? האם ניתן לתבוע את הממליץ על אותו מוהל (רבנות ת"א)? מה לעשות לגבי ההתיישנות שתיכנס לתוקפה עד שבני יהיה בגיר מינית? תודה אמא של יאיר

25/12/2008 | 21:51 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

אמא של יאיר שלום, אתחיל מהסוף: תקופת ההתיישנות, שהיא 7 שנים, מתחילה להימנות מיום שאדם נעשה בגיר. במלים אחרות, בנך יוכל להגיש תביעה עד היותו בן 25. באשר לשאר שאלותייך: ראשית, רופא יוכל לקבוע מהו הנזק שנותר, והאם מדובר בנזק אסתטי בלבד או גם תפקודי. בכך יוכל להסיר חלק מדאגותייך. אם יקבע הרופא שאכן יש נזק, עדיין לא ברור האם הוא נובע מרשלנות, וכידוע נטל ההוכחה הוא על התובע (להוציא מקרים מיוחדים). יתכן שיהיה קשה להוכיח אי שמירה על סטריליות, שזו הטענה העיקרית במקרה זה. אם אכן יש נזק, כדאי לשקול הגשת תביעה מוקדם יותר מגיל התבגרותו המינית של יאיר מסיבה פרקטית – ככל שחולף הזמן, גוברים הסיכויים שלא יהיה ממי לגבות את הפיצויים. אם צפוייה בעייה תפקודית, יתכן שרופא מומחה יוכל להעיד על כך עוד טרם היא הופיעה בפועל. כמובן שניתן לתבוע מוהל על רשלנות מקצועית, כפי שניתן לתבוע כל בעל מקצוע, רפואי או אחר, על נזק שגרם. יש לזכור, שלא בהכרח יש לאותו המוהל ביטוח אחריות מקצועית, דבר שעלול להקשות, בבוא היום, על גביית סכום הפיצויים אם וכאשר ייפסקו. באשר לתביעה נגד הרבנות – לרבנות אין אחריות מוחלטת לגבי המוהלים עליהם היא ממליצה. גם כאן העילה היא רשלנות, כלומר צריך להוכיח שעצם ההמלצה היתה פעולה רשלנית. איני רואה סיכוי רב להצליח להוכיח זאת. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן ,M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית