האם יש עילה לתביעה ?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/12/2011 | 20:39 | מאת: לי

בוצע לי ניתוח להוצאת גידול מהלסת בבית חולים, לפני הניתוח בוצעה גם עקירה (לא במקום הניתוח, בסמוך), לאחר 3 חודשים כשהגעתי לביקורת עם צילום פנורמי, נראה כי המקום לא החלים כמצופה וכן נצפה במקום בו הוסר הגידול גוף זר, הרופא אינו יודע מהו הגוף הזר , טוען שאולי זו חתיכה של סתימה, וגם אינו יודע מדוע המקום לא החלים, בגלל דלקת סביב הגוף הזר או שחזר הגידול. הוא טוען שאם אנותח שוב יפגע בסיכוי גבוה העצב המנדיבולרי אשר אחראי על כל התחושה באיזור השפתיים והשיניים. אני מתלבטת האם על השארת הגוף זר יש מקום לשקול תביעה?

24/12/2011 | 19:34 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום לי, ראשית, יש מקום לבדוק בדיוק ממה את סובלת כיום ואף לשקול אפשרות ללכת לרופא מומחה נוסף אשר יחווה דעתו בדבר מצבך הרפואי, ייתן אבחנה התואמת את מצבך, ובהתאם לכך ימליץ על טיפול לו את זקוקה. זה בדחיפות ראשונה. לשאלתך, השארת גוף זר- במקרה וכך הם פני הדברים,אכן יכולה להעיד על רשלנות. כדאיות התביעה נשקלת גם עפ"י הנזק שנגרם ועתיד להיגרם. לכן, כפי שציינתי לעיל יש מקום להגיע לאבחנה רפואית ברורה, אשר תעיד לענין הטיפול הרפואי מהותו ואופיו והנזק אשר נגרם,ואשר עתיד להיגרם בשל המחדל אשר נגרם צלך. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית