תאונה/רשלנות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

13/12/2011 | 16:00 | מאת: אדם

אדם בגיל 60 נפגע פגע וברח על הכביש,פגיעת ראש קשה. חברת הביטוח מסרבת להכיר בתאונה.השופט הציע סכום לפשרה בתנאי שיוכח שהיתה תאונה.הסכום לא בשמים מאידך, היתה לדעתנו רשלנות בטיפול שגרמה להידרדרות ונזק. אולם כרגע התביעה היא פלתד האם יתכן שברשלנות הסכום יהיה הרבה יותר גבוה מפלתד?

13/12/2011 | 16:46 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, ראשית, לא בטוח שחברת הביטוח תסכים לפשרה נוכח סירובה להכיר בתאונה.השאלה מהם הטעמים להתכחשותה של חברת הביטוח לתאונה. ולשאלתך, בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ישנו סעיף הקובע מפורשות כי למי שיש עילה לתבוע עפ"י חוק הפיצויים, לא תהיה לו עילת תביעה לפי פקודת הנזיקין (כגון רשלנות) בשל נזק גוף. הפסיקה קבעה כי סעיף זה אינ ו מאפשר תביעה של הנפגע בגין נזקים שנגרמו גם כתוצאה מרשלנות רפואית של מי שטיפל בנפגע בעקבות תאונת הדרכים.על נפגע בתאונה שנפגע גם כתוצאה מרשלנות, לצרף את הנזקים הנוספים שנגרמו לו עקב הטיפול הרשלני, לתביעה כנגד חברת הביטוח האמורה לפצות אותו עקב תאונת הדרכים. יחד עם זאת ניתן להגיש תביעה עקב רשלנות רפואית בטיפול בנפגע בתאונת דרכים, לאחר שנסתיימה התביעה בגין הנזק שנגרם בתאונה ולא חלל הכלל האמור לעיל. למשל כאשר ניתנו פיצוייים לנפגע תאונת דרכים בגין נזקי גוף אך לאחר זמן חלה החמרה במצבו של התובע והוא נזקק לניתוח, אשר במהלכו התרשל הצוות הרפואי. בברכה עו"ד בועז סילס

13/12/2011 | 22:11 | מאת: אדם

בעיניין ההכרה בתאונה,אם חברת הביטוח לא מכירה בתאונה אז צריך להוכיח שהיתה תאונה וזה חל על התובע נכון? השופט הציע סכום לפשרה מה זה אומר?שהשופט כן מכיר בתאונה?

מנהל פורום רשלנות רפואית