פגיעה ביילוד - אולטראסאונד ואיחור בתהליך הלידה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/12/2011 | 22:47 | מאת: נועה

עו"ד סילס שלום מדובר בלידתו של בני לפני 24 שנים. הריון יקר במהלכו טופלתי באופן פרטי, ממש מהימים הראשונים של ההריון, הן ע"י גניקולוג מומחה והן ע"י מומחה לאולטרסאונד. בשבוע ה 32 להריון פניתי לבדיקת אולטרסאונד שגרתית אשר ארכה זמן רב. המומחה הסביר כי הבדיקה אורכת כיוון שראשו של העובר מוגדל והוא מבקש לשלול היתכנות של הידרוצפלוס. בסיום, אמר המומחה כי לדעתו הכל תקין ונשלחתי לביתי. שבוע מאוחר יותר (שבוע 33) הגעתי למיון כיוון שלא הרגשתי תנועות עובר. עם החיבור למכונה, נמצא כי העובר כמעט ללא דופק. בשלב זה הוזעק מומחה לאולטרסאונד אשר קבע כי העובר במצב גסיסה. בהתייעצות רפואית שהתקיימה מיד, הוסבר לי ע"י הרופאים כי אין טעם לנסות ליילד את העובר כיווןשהוא לא ישרוד את הלידה והוצע לי לעבור זירוז לסיום ההיריון. עמדתי על רצוני לתת לעובר סיכוי בניגוד לדעתם של הרופאים. כיוון שבבית החולים היה רק חדר לידה אחד זמין, התבקשתי להמתין "כיוון שיש מקרים דחופים בעלי סיכוי רב יותר". כך, נאלצתי לחכות מס' שעות עד שהוכנסתי לניתוח קיסרי - שעות קריטיות ביותר מבחינתו של הילוד. בני נולד כשהוא נפוח ממים אשר שטפו את כלי הדם שלו בשל הרס הכדוריות האדומות - האבחנה הרפואית שנמסרה לי אז הייתה שהוא נפגע ממחלה הנקראת "הידרו פטאליס" כלומר, משהו שגרם דרמטית (ותוך פרק זמן של עד 24 שעות) להרס הכדוריות האדומות. הועלתה השערה שמדובר במשהו שכנראה אכלתי ואשר העובר היה אלרגי אליו - (עד היום לא נמצא מוצר או מזון שבני אלרגי אליו למעט רגישות לפול). כיום בני בן 24. עברנו משברים רבים ובני הוגדר כמי שסובל מפיגור קל ומגמגום. עד כה, הקדשנו את כל זמננו וכספנו לטיפול בו ובהתפתחותו. לאור העובדה שיצטרך להתמודד עם נכותו לאורך כל חייו, אנו שוקלים תביעה משפטית 1. לאור חששו של מומחה האולטרסאונד שבוע לפני הלידה - שבסופו של דבר פתר אותו בלא כלום 2. לאור העובדה שאולצתי להמתין מס' שעות לניתוח קיסרי כיוון"שמראש לא ניתן סיכוי לכך שהעובר יוולד חי". מדובר בשעות קריטיות שבמהלכן בני היה במצוקה נוראית. אודה לעצתך תודה מראש, נועה

13/12/2011 | 07:27 | מאת: עו"ד בועז סילס

נועה שלום רב, קראתי בעיון את שאלתך.יש נקודות חשובות שאת מעלה אולם במקרה שלך חובה להתייעץ עם מומחה רפואי. החשוב מכל, שיש לעשות זאת כמה שיותר מוקדם כי כאשר בנך יגיע לגיל 25 תחול התיישנות על המקרה ולא תהיה אפשרות תביעה. גם ככה הוצאת התיעוד הרפואי תארך זמן רב נוכח הנסיבות. במידה והנך חפצה לבדוק לעומק אפשרות הגשת תביעה, פני אל משרדנו בהקדם האפשרי. בברכה עו"ד בועז סילס

13/12/2011 | 17:39 | מאת: נועה

האם מניסיונך מומחה רפואי יוכל וירצה לתת חוות דעת בפרספקטיבה של 24 שנים?

מנהל פורום רשלנות רפואית