רשלנות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/12/2011 | 14:53 | מאת: דניאלי

מכובדי לפני כשנה אמי התאזפזה בבית חולים ואני שהיתי ליד מיטתה באותו לילה אכזר. בערב היא אמרה שכאב לה הראש ובבקר שקמה ראיתי שאינני יודעת מה היא אומרת. רצתי לרופאה, היא באה, הרימה את ידה של אמי, את רגלה וצעדה בחזרה לעבר חדרה. כך , להשערתי , השאירו את אמא 3 שעות ללא שום רופא, או אחות שיכחו אותה לסיטי או משהו אחר. לאחר כל השעות הללו לקחו אותה לסיטי ואז נאמר שהיא קבלה ארוע מחי שבא מהלב וחדר לראש. אמנם אמא היא בן אדם מבוגר, עם יל"ד, סכרת, ואי ספיקת לב. אינני רופאה , אך לדעתי אם היו מספקים לה מענה באותו רגע, המצב היה שונה לגמרי. היה לה משלים, ולא קבלה שיקום כמה שבקשתי בטענה שזה הולך לפי קרטריונים. איזה קרטריונים צריך? שניה אחמוס, למשל? היא נפטרה בתום שנה , ולדעתי , זאת היתה רשלנות רפואית, כיון שהיא מבוגרת והיתה בכללית. נכון?

12/12/2011 | 17:12 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, במקרה כפי שאת מתארת על מנת לבחון את שאלת הרשלנות, יש מקום להוציא את התיעוד הרפואי במוסד בו היא אושפזה ולבדוק לעומק את מהלך העניינים מיום קבלתה לבית החולים. יש לנסות ולבחון את התרחשות האירועים כפי שקרו במציאות על כל הקושי הכרוך בכך ולנסות לקבוע עובדות לעניין מהלך האירועים שעה אחר שעה. כמו כן במקרה זה יהיה נכון לאחר בחינת התיעוד הפרואי להתייעץ עם מומחה רפואי, אשר בשלב ראשון יבדוק גם הוא את התיעוד הרפואי ויבש את חוות דעתו הרפואית.כפי שאת מבינה ישנה חשיבות להתרחשות האירועים בערב כפי שציינת במועד בו החלה אמך להתלונן על כאבי ראש. כמו כן ישנה חשיבות לבדוק מה הנזק שנגרם לה כתוצאה מהאירוע המוחי. את מציינת כי לפני האירועים אמך הייתה חולה במספר רב של מחלות (סכרת, אי ספיקת לב ויתר ל"ד)השאלה היא במידה ואכן קיימת רשלנות, כיצד הורע מצבה של אמך לאחר מכן על אף ולמרות מחלותיה של אמך.כפי שציינתי לא פעם אחת בפורום זה,הגשת תביעה ברשלנות רפואית כרוכה בהוצאות של אלפי ש"ח ולפני שמגישים תביעה יש מקום לבדוק ולשקול מהם הסיכונים והכדאיות בתביעה לבימ"ש בהתאם לנסיבות המקרה ולאותו תובע/ת פוטנצילאי. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית