האם זאת רשלנות?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/11/2011 | 15:31 | מאת: אני

שלום, בעלי ואני התחלנו אתמול בטיפול להסרת שיער אצל רופאת עור פרטית. המכשיר שיש ברשותה הינו בשם מיסטרל הפועל בשיטת LHE חום + אנרגיה. בעלי התחיל את הטיפול ראשון באזור הגב והרופאה התפעלה תוך כדיי טיפול עד כמה שהעור שלו מגיב טוב לטיפול, בהמשך הוא הרגיש כאב ממש חזק וכבר בערב ראינו כי הופיעו לו שלפוחיות וכוויות, התקשרנו אליה בערב והיא מייד הרגיע אותנו שהכל בסדר ושנבוא בבוקר לקבל משחה. בעלי החליט ללכת לקופ"ח שם אמרו לו כי הכוויה הינה כוויה מדרגה 2 וחבשו לו את המקום. הטיפול עלה 350 ש"ח. אני לעומת זאת עברתי טיפול בחצי הרגל ויש אדמומיות אך לא כוויות וזאת כי היא כיוונה את העוצמה לנמוך יותר. בעלי טוען כי הרגיש בעת הטיפול ממש צריבה חזקה כאילו שהמכשיר "השתגע" פתאום ונתן את מלוא העוצמה . וגם לאחר שסיימה איתו והתחילה איתי המכשיר בהתחלה לא עבד עד "שחזר" לעצמו. הסיבה שהמשכתי היא כי סמכתי עליה בתור רופאת עור מוסמכת ונחשבת שלדבריה המכשיר הנ"ל רפואי ונחשב למכשיר הכי טוב ומתקדם בעולם. מה לעשות עכשיו ????? לבקש את הכסף חזרה? מה עושים במקרה כזה?

23/11/2011 | 15:53 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, תחילה קראי ותבדקי על איזה הסכם את ובעלת חתמתם לעניין החזרת התשלומים.בכל אופן, כדאי לנסות ולבקש את הכסף בחזרה. בכל הנוגע לבעלך יש לחכות ולראות מה מצבו של בעלך,האם ייגרמו לו נזקים לצמיתות (כתמי עור, צלקות וכו') או שהנזק שנגרם לו עתיד לחלוף. במידה וישאר נזק ניתן לבדוק אפשרות ולהתייעץ עם עו"ד לעניין פתיחה בהליך משפטי. בשלב זה יש לחכות שבעלך יסיים לטפל בעצמו ורק אחר כך בהתאם לנזק, יש לשקול מה כדאי ואיך מומלץ להמשיך. באשר אלייך- לא רשמת נכון לעכשיו שישנה תופעת לוואי לטיפול ולמרות זאת, כדאי שתשקלי האם את מוכנה להמשיך בטיפולים באותו מכון. בברכה עו"ד בועז סילס

23/11/2011 | 15:59 | מאת: אני

תודה על התשובה המהירה. ברצוני לציין שזה לא מכון זאת רופאת עור פרטית שרכשה את המכשיר הנ"ל לפני פחות משנה ולא חתמנו על שום הסכם והיא מבקשת תשלום לפי טיפול בודד ולא לפי סידרת טיפולים וזה הטיפול הראשון. לי אין כרגע תופעות לוואי כגון כוויות כמו שיש לבעלי אצלי זה רק אדמומיות שכן היא עשתה לי טיפול בעוצמה נמוכה ואצלו בעוצמה גבוהה.

מנהל פורום רשלנות רפואית