בעיה בתפקוד היד

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/11/2011 | 10:11 | מאת: עמי

שלום, לפני 21 שנה , כאשר הייתי בן 12 נפלתי ושברתי את היד בצורה קשה. המרפק יצא מהמקום. שכבתי בבית חולים שבועיים. לאחר השבר נשארה לי הגבלה בתנועה ביד כך שאני לא יכול ליישר את היד (מקסימום 60% זווית) יש לי גם חלק של עצם שנשבר ואמרו שלא צריך להוציא. כתוצאה מכך יש לי מגבלות בביצוע פעולות ספורט , אסימטריה בגוף. לאחרונה התחילו כאבים במרפק שמפריעים בתפקוד בבית , עבודות בית פשוטות , ספורט , וכו' יש לציין שעבודה שלי משרדית ולכן אני עובד כרגיל. בזמנו , ההורים שלי לא הגישו תביעה בנושא לאף אחד. אני שואל האם ניתן להגיש תביעה בנושא ולקבל פיצוי. אני גם מבוטח בביטוח בריאות פרטי. תודה

23/11/2011 | 12:58 | מאת: עו"ד בועז סילס

עמי שלום, האירוע עליו אתה מדבר ארע לפני 21 שנה ! היום אתה בן 33 ! מה גם שאתה כותב שאתה עובד רגיל ! מעבר לכך שחלה התיישנות על המקרה שלך, בכל זאת אציין כי מבחינה משפטית על מנת שיהיה את מי לתבוע בעוולת רשלנות יש להוכיח בין היתר אחריות של גורם מסויים אשר גרם ויצר סיכון שהוא בלתי סביר.זאת כאמור כאשר מבקשים להגיש תביעה לבית משפט. לגבי הביטוח הפרטי שלך וזכאותך לקבלת תגמולים כלשהם, תשומת ליבך כי בוודאי את הביטוח עשית בשנים האחרונות, כאשר בד"כ בביטוחים הפרטיים חובה עליך לדווח על המגבלות והבעיות הרפואיות שלך. יחד עם זאת, זה תלוי איזה ביטוח עשית מה נכתב בפוליסה עליה חתמת ומהם התנאים המזכים אותך בקבלת פיצוי במקרה כמו שלך. תנאים אלו יכולים להשתנות מפוליסה לפוליסה. אני מציע לך לקרוא בעיון את הפוליסה וכך תדע בדיוק למה אתה זכאי וכיצד אם בכלל, ניתן להתייחס למגבלה ביד מבחינת הביטוח הפרטי.לדוגמה האם הביטוח שלך מכיר בבעיה ממנה אתה סובל על אף שארעה בעבר ובכל זאת אתה זכאי לפיצוי כאשר יש לך נכות החל משיעור מסויים (אשר גם הוא מצויין בפוליסה). זוהי כאמור דוגמה תאורטית והסיכוי לכך שזה מציאותי הינו קלוש. בכל זאת תעיין היטב בפוליסה. בברכה עו"ד בועז סילס בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית