לאבי נשבר הירך בבית אבות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

26/10/2011 | 12:25 | מאת: יורם

אבי יושב בכיסא גלגלים,בזמן העברתו מכיסא הגלגלים לשרותים הוא זעק מכאב ברגל,פינו אותו לבית חולים ושם עבר נתוח עקב שבר בירך. לדברי בית האבות זה נגרם בהעברה מהכיסא הם מילו דו"ח למשרד הבריאות עירבו פקידת סעד ויעבירו את החקירה לטפול המשטרה. יש לציין שמרגע העברתו למיון היו גרסאות שונות לארוע והתפתלויות עד אשר הצלחתי לקבל מבית האבות את המידע שזה קרה בזמן העברתו מהכיסא גלגלים. שאלתי אם במצב שמרימים אותו ניתן לשבור ירך אצל אדם כבן 76 או שזה יכול לנבוע רק ממצב של מכה או הרמה לא נכונה או אגרסיבית? האם ניתן לתבוע רשלנות מבית האבות ? אדגיש שלא אחת הערתי להם על הדרך שהרימו קשיש ופשוט הטילו אותו לכיסא אחר.הודה לתגובה.

26/10/2011 | 13:06 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, כל הסיבות אשר תארת יכולות לגרום לשבר במיוחד כאשר מדובר באדם מבוגר בן 76 ולפיכך על בית האבות מוטלת אחריות לנקוט במשנה זהירות. תביעה יכולה להיות מוגשת במידה וניתן יהיה להראות ולהוכיח כי בית האבות התרשל - התנהג בסטנדרט לא ראוי ובלתי סביר עפ"י נסיבות המקרה. זאת ועוד, יש ליתן את הדעת לעניין הנזק שנגרם לאביך, אם בכלל. אני מבין שעוד לפני הניתוח אביך ישב בכסא גלגלים והוא עבר ניתוח לאיחוי השבר לפיכך, השאלה כיצד הנזק בא לידי ביטוי. במידה ומצבו של אביך עתה לא השתנה לעומת המצב אשר לפני הניתוח, יש לשקול את כדאיות התביעה על כל מה שכרוך בככך. זאת לעומת מצב בו יש שינוי לרעה במצבו של אביך ונגרמו לו נזקים (היעדר איחוי של עצם לאחר הניתוח, צורך בטיפולים ניתוחיים נוספים וכו'). בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית