הסתרת מידע

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/10/2011 | 14:18 | מאת: אלינה

שלום, האם יש עילי לתביעה כאשר נמסר לי מידע שגוי (בכוונה או לא) לגבי מהלך ניתוח שאי ידיעתו יכולה לגרום לנזק חמור גם אם בפועל הנזק לא נגרם? בניתוח קיסרי חירום בוצע לי ברחם חתך T ולא חתך רוחב רגיל. במכתב שחרור לא מכתב הדבר אלא נכתב חתך רוחב רגיל. במקרב הגיע לידי דו"ח מהלך ניתוח בו כתוב שנעשה חתך T. בעקבות כך עקב חשש לקריעת רחם בלידה הבאה אני חייבת לבצע קיסרי נוסף ואין סיכוי ללידה רגילה. זה מידע קריטי שהיה חייב להמסר שכן אם הייתי מגיעה ללידה הייתה יכולך כבר בצירים להגרם קרע רחם ואף מוות. האם יש עילה לתביעה על התרשלות במסירת מידע גם אם בפועל לא נגרם נזק?

23/10/2011 | 16:07 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, הן בחקיקה והן בפסיקה ישנה התייחסות מפורשת לחובה למסירת מידע רפואי מלא לחולה. הפרת חובה זו, גם אם לא נגרם נזק, אומנם מזכה בפיצוי, אך בפיצוי נמוך משמעותית לעומת מקרה בו נגרם נזק. יחד עם זאת- מבחינה מעשית, כל מקרה לגופו. במקרה שלך, בוצע ניתוח קיסרי חירום כפי שצויין לפיכך, בימ"ש יכול להתרשם כי בשל דחיפות בטיפול רפואי ישנו קושי אמיתי למסור את כל הפרטים ולהתחיל ליידע את החולה מה ייעשה ואיך הטיפול ייעשה. כמו כן כפי שכתבת לא נגרם נזק ובשל כך הפיצוי קטן משמעותית, אם בכלל. בנוסף, יש לקחת בחשבון את עלות הכוללת של הגשת תביעה המסתכמת בהוצאה כספית לא מבוטלת. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית