אבחון סרטן

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

17/10/2011 | 23:27 | מאת: הילה

לאחר שגילית גוש בשד התייעצתי עם רופא מומחה כירוג שד. הוא שלח אותי לאולטרסאונד בפענוח מצאו ציסטה וגוש מסוד פיברדנומה. למרות שמישש ידנית פעמיים ולאחר האולטרסאונד המליץ לי להגיע לבדוק מה קורה עם הגוש בעוד כחצי שנה. לא הייתי שקטה והלכתי ליעוץ אצל רופא אחר. בניתוח נמצא שמדובר בסרטן בדרגה 3 האם ניתן לתבוע את הרופא שיעץ לחכות חצי שנה?

18/10/2011 | 07:20 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, תחילה, פיברואדנומה הוא גוש שפיר של השד אשר אינו שולח גרורות ולא מסכן חיים יחד עם זאת, הוא עשוי לגדול. האבחנה נעשית ע"י בדיקה, אולטרסאונד וביופסיה. מהמקרה שאת מתארת מתקבל הרושם כי נעשתה אבחנה שגויה שכן,בסופו של יום נמצא כי המדובר בגוש סרטני.לפיכך, חשוב לדעת ולהבין כיצד בוצעה ועל סמך מה התקבלה האבחנה הראשונית כגון: אופן פיענוח האולטרסאונד, האם נלקחה ביופסיה וכו'. כמו כן חשוב ליתן מענה לשאלה כמה זמן עבר בפועל ממועד הייעוץ הראשוני עד לביצוע הניתוח ומה המשמעות של פרק הזמן הזה במקרה שלך,ומה הנזק במיוחד לאור העובדה כי נוכח הייעוץ הנוסף,בוצע ניתוח. לפיכך, כדאי שתפני לייעוץ במטרה לקבל תשובות לשאלות אלו. הנך מוזמנת להמשיך לפנות אלינו בכל שאלה. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית