אתיקה של עובדי מעבדה רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

14/09/2011 | 13:55 | מאת: דנה

האם לעובד מעבדה רפואית מותר לצפות ולעשות שימוש פרטי בתוצאות בדיקות מעבדה של בני משפחתו הקרובים (מדרגה ראשונה) ללא הסכמתם?

14/09/2011 | 14:17 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, הבדיקות הינן חסויות שכן המדובר בחומר רפואי אישי לכל דבר ועניין ורק הנבדק יכול לוותר על החסיון. יחד עם זאת, בנסיבות דנן, לגבי צפיה בבדיקה הרי שלא ניתן באמת למנוע את זה אם נהייה מציאותיים שכן הוא עובד במעבדה אולם, לעניין שימוש פרטי כפי שכינית זאת, וזאת ללא אשור של המטופל, אסור להסכים לכך,ויכולות להיות על מעשה זה השלכות לגבי אותו עובד במעבדה. השאלה מהו אותו שימוש פרטי אליו את מתכוונת ומה ההשלכות שהיו לכך? בברכה עו"ד בועז סילס

14/09/2011 | 14:52 | מאת: דנה

ההשלכות של אותו שימוש פרטי הם בעיקר ברמה נפשית, כלומר חודרנות יתר וניסיון לכפות דעה מתוך רצון לעזור ללא התחשבות בפרטיותו של אותו בן משפחה. האם קיים מסמך המתאר את חוקי האתיקה בעניין זה? אותו עובד מעבדה אינו מודע לכך שהוא עושה נזק, אך אם יהיה מודע לכך שאסור לו לצפות ולעשות שימוש במידע אישי ללא רשות ייתכן ויחדול מכך. כמובן שהעניין רגיש ביותר אך מכיוון שמדובר במצבו הנפשי של אותו בן משפחה לא כדאי להתעלם מכך.

מנהל פורום רשלנות רפואית