טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

26/07/2011 | 21:41 | מאת: מאיה

שלום, בגיל 31 התחלתי טיפולי פוריות לאחר שנה וחצי של נסיונות עצמאיים ומספר טיפולי הזרעה. בטיפול הרביעי של ה- IVF החדירו לי 3 עוברים לאחר שחתמתי על הסכמה (למרות שלא הבנתי בדיוק את המשמעויות). בשבוע 12 דיללו את אחד העוברים ונשארתי עם 2 עוברים. בשבוע 24 נכנסתי לשמירת הריון בבית עקב קיצור של צוואר הרחם (לפי הנחיית הרופא המטפל,לא הייתי צריכה להיות בשכיבה מלאה, יכולתי לשבת, להלך בבית העיקר שלא לעבוד). בשבוע 28 + 5 ימים הגעתי לב"ח עם מחיקה של צוואר הרחם וצירים. נולדו לי תאומים בניתוח קיסרי כאשר אחד מהם סבל מדימום מוחי לאחר הלידה והיום מוגדר כילד עם שיתוק מוחין. שאלתי היא האם יש כאן רשלנות רפואית גם של הרופא המטפל שלא הנחה אותי להיות במנוחה מלאה וגם של הב"ח שהחדיר לי 3 עוברים בשלב מוקדם יחסית (בטיפול רביעי וגם מבחינת גיל לא הייתי מבוגרת)?

26/07/2011 | 23:17 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, בתחילת התהליך הוחדרו 3 עוברים על מנת להגדיל את הסיכויים ליצור הריון תקין לכן בשלב מאוחר יותר דולל אחד מהעוברים על מנת שהשניים הנותרים ימשיכו להתפתח בצורה תקינה ובריאה.ספק אם מנוחה מוחלטת הייתה מונעת את היוצרות הצירים במיוחד כאשר בשבוע 24 התחלת לסבול ממחיקה של צוואר הרחם, וגם נוכח העובדה כי היית בשמירת הריון.מעבר למה שכתבת יש ליתן את הדעת לעניין הדימום המוחי של אחד התאומים ולנסות ליתן מענה מדוע זה קרה? האם ניתן היה ניתן למנוע את זה או לפחות למזער את הנזק? וכיצד זה טופל ומתי? באיזה שלב בדיוק ארע הדימום המוחי (את כותבת "לאחר הלידה" אולם באיזה פרק זמן שלאחר הלידה מדובר?)פרטים אלו חשובים והם אינם מצויים בשאלתך.יש מקום לבדוק את הנתונים והעובדות במקרה שלך. הנך מוזמנת לפנות למשרדנו בטל': 03-5751986. בברכה, עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית