אבא

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

16/07/2011 | 16:18 | מאת: אריה

אבא הובל לחדר מיון לאחר המלצה של רופא .חום גבוה . בחדר מיון מצאו דלקת בדכי השתן + דלקת בדם היפנו אותו לפנימית -ב בפנימית -ב מצאו מים בריאות . לאחר צילומים שאבו כ-15 מזריקים מהריאות אחרי זה ביקשו שנחתום על מיסמך לשאיבה על ידי צינור שעושה כירוג בכיר. עשו את השאיבה כ-3 ימים ואחרי צילום הוציאו את הצינור. כששאלנו מה המצב אמרו שאין ריאה. האים זה נורמלי האים שאבו יותר מידי זמן ויבשו לו את הריאה.

17/07/2011 | 12:23 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, הצטברות של מים בריאות יכולה להיות תוצאה של מספר מחלות. אחת מהפעולות שיש לבצע כדי להגיע לאבחנה (המחלה שבעטייה הצטברו מים בריאות) היא שאיבת נוזל מהחלל הווירטואלי שבין הריאות לדופן בית החזה (pneumocentesis) . לעתים הפרוצדורה של השאיבה גורמת לחדירה של האויר לחלל הוירטואלי ולתמט של הריאה (חזה אויר יאטרוגני). כדי לטפל בתמט יש להחדיר נקז לבית החזה (ע"י כירורג) ולשאוב את האויר. כך, תוך מספר ימים, הריאה תקבל את צורתה הרגילה ואמרוה בסופו של דבר לחזור לפעול כריל. בברכה, עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית