טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/07/2011 | 22:51 | מאת: אבי

לפני שלושה חודשים התחלתי טיפול אצל רופא שיניים בשן טוחנת עם 3 שורשים עקב מוגלה בשורש. הרופא קבע שניתן לבצע חידוש טיפול שורש ומבנה. נתבקשתי לשלם מראש את כל עלות הטיפול ושילמתי. בוצע טיפול 3 שורשים אבל הכאבים בעת לעיסה ונגיעה בחך המשיכו. הרופא ביצע צילום והודיע לי שצריך לכרות את אחד השורשים של השן ובנוסף אמר שהשן חלשה אחרי פעולת הכריתה וצריך לחבר אותה לשן אחרת לידה.לצורך כך צריך להוריד את הכתר(במצב טוב)מהשן האחרת.הבנתי שאין לי ברירה והסכמתי וכמובן נדרשתי לשלם סכום לא קטן מיידית כדי שהפעולה תבוצע.שילמתי. הכאבים המשיכו כל הזמן כולל בעת שהותי בחו"ל. כשלושה שבועות (גם הרופא היה בחו"ל) לאחר כריתת השורש התלוננתי על כאבים והרופא אמר שהכל תקין ואין סיבה לכאבים,ביקשתי שיבדוק היטב ולכן לאחר ביצוע צילום השן, הודיע לי שהשן סדוקה והוא מאוד פסימי לגבי השן. בנוסף אמר שכעת צריך להוריד את הכתר מהשן שבצד השני של השן הפגומה כדי לעשות גשר של שלוש שיניים.לא הסכמתי להצעה הזאת אבל אני צריך לתת תשובה. הביקור הבא אצל הרופא נקבע לתחילת השבוע הבא. אני מבקש עצה כיצד לנהוג במקרה הנדון.האם יש אפשרות לקבל חוות דעת שנייה ואצל מי? האם יש אפשרות להפסיק את הטיפול ולקבל את הכסף חזרה על דברים שלא בוצעו? אודה על תשובתך המהירה, אבי

07/07/2011 | 07:18 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, לא חלה עליך שום חובה להמשיך אצל אותו רופא שיניים. כדאי שתתייעץ עם מומחה נוסף ותמיד טוב לקבל עוד חוות דעת. יחד עם זאת קח בחשבון שיש לך בעיה המצריכה פתרון די דחוף כך שבמילא יגרמו לך הוצאות כספיות ויש אפשרות שרופא נוסף יגבה ממך סכום גבוה יותר. אם אתה בכל זאת סומך על הרופא שיניים שלך (כגון שאתה מטופל אצלו הרבה שנים והרופא מכיר את הבעיות שלך היטב וטיפל בך בעבר באופן ראוי), ואם הוא לא גרם לך נזק, אתה יכול לשוחח איתו ולנסות להפחית את ההוצאה הכספית ולהמשיך את הטיפול אצלו. אולם כמו שכתבתי בתחילה זאת רק לאחר שתתייעץ לגבי דרך הטיפול והעלויות עם רופא שיניים נוסף ולאחר שיהיו בידך כל הנתונים, דרך הטיפול הנכונה והעדיפה המתאימה לצרכים שלך, העלויות הכספיות מרופא נוסף, אז תדע לקבל החלטה נכונה יותר.לאחר שתקבל החלטה בעניין תדע איך לפעול עם רופא השיניים שטיפל בך. במידה ואתה ממשיך אצלו, לאחר שבדקת וקיבלת עוד חוות דעת מרופא נוסף , לא נגרם לך נזק, הבנת שהטיפול המוצע לך הוא הנכון והצלחת אולי לצמצם עליות, אז אין בעיה. במידה ואתה עוזב את הרופא שלך ( בגלל שקיבלת חוו"ד שהטיפול שהוצע לך הוא לא נכון ונגרם נזק) ומחליט להיות מטופל אצל רופא אחר, אתה יכול לפנות לרופא שיניים שלך ולנקוט בצעדים כנגדו כגון דרישה להחזר הוצאות, החזר על טיפולים שלא בוצעו וכו'. בברכה עו"ד בועז סילס

07/07/2011 | 10:48 | מאת: אבי

עו"ד בועז סילס, אני מודה לך על עצתך בברכה, אבי

מנהל פורום רשלנות רפואית