טיפול שורש לקוי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

05/07/2011 | 22:21 | מאת: יעל

לפני כ- 8 חודשים הרופא , שלו אני נאמנה 14 שנה, עשה טיפול שורש בשן טוחנת. יש לציין שמספר חודשים קודם לכן השן צופתה בכתר- גשר שמקשר בינה לבין עוד שתי שיניים.. הרופא עבד דרך הכתר. מספר חודשים לאחר מכן התחילו לי כאבים מינורים. הרופא טען שאני לא מנקה טוב את החניכיים ו"גילה" סתימה למעלה במקביל למקום הכאב, לטענתו, הכאב הוקרן למטה. עבר זמן, הכאבים חזרו. אחרי צילום טען שצריך לעשות סתימה לשן הסמוכה לשן הכואבת , עשה סתימה. הכאבים חזרו ונוספו להם כאבים של חם וקור אדירים באופן שכל אוכל ושתיה הייתי חייבת לאכול בטמפרטורת החדר. חזרתי אליו. בדק. הכל בסדר. זה נורמאלי, הוא אמר. אפילו אחרי הרבה חודשים פתאום צצה רגישות ודלקת. התקשרתי אליו שבוע אחכ. בחוסר סובלנות טען שיש לי דלקת, שאקח אנטיביוטיקה. ממי? השד יודע.שאלתי אותו אם אנטיביוטיקה תפתור את הכאבים. אמר שכן. הלכתי לצלם את השן אצל רופא שיניים אחר שהראה את הצילום למומחה לסתימות שורש. שניהם היו בדיעה אחת שהסתימה לקויה ולא עומדת בסטנדרטים המקובלים. יש עדיין רקמה חיה שמפריעה לי. עברתי תיקון לטיפול שורש ואכן הוא הוציא לי שאריות שהרופא הראשון לא הוציא. הוצאתי על הטיפול הזה קרוב ל-3000 ש"ח. האם יש עילה לתבוע את הרופא הראשון. האם פעלתי נכון? עדיין לא אמרתי לו כלום. יש בידי שני צילומים של לפני הטפול המתקן ואחרי. סליחה על המגילה ותודה על התשובה

06/07/2011 | 08:56 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, העלות הכספית הלא גבוהה שנגרמה לך ( 3000 ש"ח) עד עתה והעובדה כי בסופו של דבר כפי שהבנתי, הבעיה בשיניים טופלה ותוקנה, מפחיתה מהכדאיות של הגשת תובענה לבית המשפט, אם בכלל. יש לזכור כי ישנה עלות לא מבוטלת בהגשת תובענה ברשלנות רפואית לבימ"ש כגון: תשלום אגרה, תשלום עבור חוות דעת מומחה רפואי וכו'. יחד עם זאת, אם יגרמו לך הוצאות נוספות בגין הטיפול הלקוי ורופא ייקבע כי נגרם לך נזק שלא ניתן לתיקון או שניתן לטיפול בעלות גבוהה מאוד, אז ניתן לשקול את הדברים. באפשרותך לפנות לרופא הראשון שטיפל בך וייתכן כי לאחר שתספרי לו מה שנאלצת לעבור, תדרשי ממנו ותקבלי החזר כספי כלשהו בגין ההוצאות שנגרמו לך. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית