פיצויים על פגיעה במשטרה לפני כ-30 שנה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

21/05/2011 | 23:39 | מאת: דני

קבלתי התקף אפילפטי בשרות במשטרה עם פריקת כתף. לאחר הטיפול, והמלצת הנוירולוגית, להמנע ממשמרת לילה, הרופא המשטרתי שלח אותי חזרה לעבודה הרגילה. אני לא הבנתי דבר על המחלה הזו ועשיתי כדבריו. עקב כך פרשתי ברגע שיכולתי ולא קבלתי כל פריבילגיות(כנראה "הרדימו" אותי). המצב הלך והחמיר, היום אני גמלאי כבר 11 שנה וזכיתי ל-100% נכות מבטוח לאומי. האם המשטרה צריכה אפילו היום לקחת אחריות?

22/05/2011 | 10:19 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, לידיעתך, שירות במשטרת ישראל, נכלל במסגרת הגדרת "שירות צבאי" וזאת עפ"י חוק המשטרה(נכים ונספים) תשמ"א 1981.החוק מעניק לשוטר את כל זכויותיו של חיל שנפגע תוך ועקב השירות הצבאי. לצורך קבלת פיצוי עקב נכות, צריך להתקיים קשר בין המחלה שלך(התקף אפילפטי) והפגיעה שלך, לבין השירות במשטרה. זאת ועוד, באופן כללי החוק קובע תקופת התיישנות של שלוש שנים מיום שיחרורו של הנכה משירות שבזמנו ארע המקרה שגרם לנכותו. במהלך תקופה זו עליך להגיש תביעה להכרה בך כנכה. יחד עם זאת, החוק בתנאים מאוד מסוימים מאפשר להאריך את מועד ההתיישנות. במקרה שלך, מדובר בתקופה של מעל 30 שנה כפי שאתה כותב, דבר המפחית מאוד את סיכויי הצלחת תביעתך, אם בכלל. לאחר שקיבלת את המידע הראשוני הנ"ל, הנך מוזמן לפנות לעו"ד המתמחה בתחום זה, על מנת לקבל הסברים נוספים הרלוונטים למצבך בהסתמך על התיק שלך. בברכה עו"ד בועז סילס

22/05/2011 | 22:36 | מאת: דני

מנהל פורום רשלנות רפואית