האם להחתים מטופל חדש על חוזה?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

14/05/2011 | 22:21 | מאת: יעל

שלום, אני מטפלת שעוזרת לאנשים עם חרדות, התקפי חרדה, התקפי פאניקה וכדומה. אני עוזרת עם שיטת טיפול אלטרנטיבית שמתבססת על הרפואה הסינית. אני רוצה לעזור לאנשים שפחות או יותר יציבים, ולא במצב על גבול הפסיכוטיה. אך, איני יכולה לדעת מראש מי יכנס לקליניקה. לפעמים יכול להכנס מישהו שטוען שיש לו חרדות, אך באמת אולי המצב שלו הרבה יותר קשה, ואם אתחיל לטפל ו"לפתוח" את כל העבר שלו, כל מיני דברים יצוצו, המצב לכאורה "יורע" (יש תופעה בשיטות טיפול שלפעמים בהתחלה, כשדברים מהעבר יכולים לצו., מרגישים פחות טוב, עד שמטפלים בצורה עמוקה בדברים. כמובן שזה טוב שהדברים צצים, כדי שיהיה אפשר לטפל בהם, אך הלקוח, שלא כל כך מבין בעולם הטיפול בדרך כלל, יכול לחשוב שזה הטיפול שגרם לו להרגיש לא טוב (במקום להבין שזה דברים שבו שצצים, ושפשוט צריך לתת זמן לתהליך). ואז אני מפחדת שאחרי טיפול-שתיים הוא יעזוב (שכן הוא לא מבין שהוא צריך לתת זמן לתהליך), ואולי לתבוע אותי על נזיקין שעשיתי (שכביכול המצב שלו הורע) וכו'... על כן, האם כדאי לי להחתים כל אחד שמגיע אליי, לפני שמתחילים בטיפולים, על מעין "חוזה" / הסכם שאני לא מחליפה פסיכולוג / פסיכיאטר שכל הטיפול הוא במסגרת של נתן חוות דעת וכו' או שאני לא חייבת משהו כזה? תודה רבה, יעל

15/05/2011 | 11:48 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, מקריאת שאלתך עולה, כי את מבקשת, ולו בשל להפיג את חששותיך, ואת מבינה בעצמך כי יש מקום ליתן הסבר אודות שיטת הטיפול בה הנך נוקטת. יש מקום להסביר לפני הטיפול, לפרט גם בכתב וגם בע"פ לכל מטופל,אודות השיטה, המטרות, דרך הפעולה (למי הטיפול מתאים מה התוצאות אשר רוצים להשיג וכו'),ואף להחתים את המטופל על הסכמתו לטיפול שכזה . בנוסף, במטרה לנסות ולמנוע אי הבנות מאוחר יותר, ישנה חשיבות ועלייך לוודא כי המטופל הבין מה שאת מסבירה לו בע"פ ועל מה שהוא חותם בכתב .כמו כן יש מקום כי דברים אלו יירשמו על ידך בתיקו של המטופל. אציין כי כל זאת נועד לצמצם ולנסות למנוע ככל האפשר אפשרות לתביעה אולם, אין זה מונע לחלוטין אפשרות שכזו במידה ומטופל ירצה לנקוט בהליכים כנגדך בגין עילת רשלנות (במידה ואכן קיימת עילה לכך) בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית